Sahte Suriyeli Dilenciler, Vatandaşı Canından Bezdirdi - Son Dakika
Yerel

Sahte Suriyeli Dilenciler, Vatandaşı Canından Bezdirdi

Sahte Suriyeli Dilenciler, Vatandaşı Canından Bezdirdi

Batmanda kendilerini savaş mağduru Suriyeli sığınmacılar gibi gösteren dilenciler, vatandaşları canından bezdirdi.

26.06.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çakma Suriyeli dilenciler

Kendilerine Suriyeli mülteci süsü vererek duygu sömürüsü yapan kadınlar, çevreyolu üzerindeki kavşakları mesken edinirken, vatandaşı kandırarak dilenen kadınlara müdahale eden yok.

Ramazan ayının gelmesiyle dilenci sayısında patlama yaşanırken, çevreyolunu mesken enden bazı kişiler, kendilerine Suriyeli süsü vererek duygu sömürüsü yapıyorlar.

Özellikle çevreyolu üzerinde bulunan trafik ışıklarının bulunduğu kavşaklarda ortaya çıkan kadınlar, ışıkta bekleyen araç sahiplerine duygu sömürüsü yaparak kandırıyorlar.

Çevreyolu üzerindeki eski havaalanı kavşağı, müftülük kavşağı, Körük kavşağı ve Beşiri yolu üzerindeki çöplük kavşağında dilenen kadınlar, adeta bir ekip gibi çalışıyorlar.

İkişerli gruplar halinde kavşakları bölüşen kadınlar, Suriyeli kadınların yöresel kıyafetlerini giyerek ellerinde, 'Suriye-Halep. 3 çocuğum öksüz. Ev kirası 200 TL. Allah rızası için yardım edin' yazılı kağıtlarla trafik ışıklarında duran araçlara yanaşarak dileniyorlar.

İkişerli gruplar halinde çalışan dilenciler, sık sık kavşakları değiştirerek dikkat çekmemeye çalışırken, kavşakta dilenen yaşlı kadın fotoğrafının çekildiğini görünce iyi derecede Kürtçe ve Türkçe konuşması dikkat çekti.

Çevredeki vatandaşlar, çevre illerden ve özellikle Şanlıurfa'dan gelen ve kendilerini Suriyeli mülteci olarak tanıtan kadınların kavşaklarda dilendiğini belirterek, ne belediye ne de valiliğin müdahale etmediğini ifade ettiler.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman'a yerleşen binlerce Suriyeli aile de bu manzaradan rahatsız. Bu kişiler yüzünden tüm Suriyelilerin dilenci gibi algılandığını belirten Suriyeli aileler, duygu sömürüsü yapan bu kişileri izin verilmemesini istedi. Kaynak: Medya Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Sahte Suriyeli Dilenciler, Vatandaşı Canından Bezdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • batman72: Katılıyorum belediye zabitasinin birseyler yapması lazim.siyasetten fırsat bulamiyorlar malesef 0 0 Yanıtla
  • selim: Abi devlet buna el atmalı çarşıda dilencilerden geçilmiyor bizleri evlerimizde dahi rahatsız ediyorlar batmanın hali ne olacak 0 0 Yanıtla

Advertisement