Sahte Tahliye Kararıyla Firar Soruşturması - Son Dakika
Yerel

Sahte Tahliye Kararıyla Firar Soruşturması

"Uyuşturucu imal etmek" suçundan hakkında kesinleşmiş 12,5 yıl hapis cezasını çektiği Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan sahte tahliye kararıyla D.A'nın firar ettiği olayla ilgili, bir kişi hakkında başlatılan soruşturmada, mahkeme adli kontrol tedbirlerini uygulayarak serbest bıraktı.

10.04.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Uyuşturucu imal etmek" suçundan hakkında kesinleşmiş 12,5 yıl hapis cezasını çektiği Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan sahte tahliye kararıyla D.A'nın firar ettiği olayla ilgili, bir kişi hakkında başlatılan soruşturmada, mahkeme adli kontrol tedbirlerini uygulayarak serbest bıraktı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, firar eden D.A. ile ilgili Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'nda görevli ceza infaz koruma memuru İ.A. hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında savcılık İ.A'yı tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Mahkeme, İ.A'nın serbest bırakılmasına karar verdi. Bu karara savcılık itiraz etti.

Tekrardan tutuklanması talebiyle mahkemeye çıkan İ.A. hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verilerek, serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, İ.A'nın bilgisayarında yapılan incelemede, en son açtığı belgenin farklı bir kişiye ait tahliye müzekkeresi olduğu öğrenildi.

Şüpheli İ.A'nın yapılan soruşturma kapsamında mal varlığının araştırıldığı kaydedildi.

Olayla ilgili Adalet Bakanlığı'nın da bir müfettiş görevlendirdiği belirtildi.

İdari soruşturma kapsamında ise Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'nda  4 kişinin açığa alındığı bildirildi.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 19 Aralık 2010'da İstanbul'da uyuşturucu ve uyarıcı 47 bin hapın ele geçirildiği operasyona ilişkin, aralarında D.A'nın da bulunduğu toplam 22 kişi hakkında, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "örgüt kurmak-örgüte üye olmak" gibi suçlardan 1 ile 43 yıl arasında değişen hapis cezası talebiyle iddianame hazırlanmıştı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından 8,5 yıldan 43 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle yargılanan D.A, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

"Uyuşturucu imal etmek" suçundan hakkında kesinleşmiş 12,5 yıl hapis cezası bulunan D.A. 16 Ocak'ta Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan sahte tahliye kararıyla firar etmişti.

D.A'nın sahte tahliye ilamıyla cezaevinden firar ettiği 11 Mart'ta Bakırköy İnfaz Savcılığınca tespit edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sahte Tahliye Kararıyla Firar Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement