Sahte Ve Kaçak Ürün Satışında Ilk Sıralardayız - Son Dakika
Güncel

Sahte Ve Kaçak Ürün Satışında Ilk Sıralardayız

Sahte ve kaçak baskı ürün ve sarf malzemeleri ile dünya genelinde elde edilen gelir 5 milyar dolara ulaşıyor.

13.08.2014 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun zamandır dünyanın birçok yerinde sahte, kaçak ürün ve sarf malzemeleri satışıyla mücadele eden Xerox, bu problemlerin yoğun yaşandığı ülkelerle ilgili bir açıklamada bulundu. Xerox'un açıkladığı ülkeler arasında Türkiye de yer aldı.

Dünyanın önde gelen teknoloji ve iş süreç yönetimi şirketi Xerox, sahte ve kaçak ürün ve sarf malzemeleri satışına karşı mücadelesini sürdürüyor. Xerox'un dünya üzerinde faaliyet gösterdiği 180 ülkenin bir çoğunda bu konuyla mücadele etmek için kurulan özel birimler bulunuyor. Bu birimler, bulundukları ülkelerin emniyet yetkilileriyle birlikte ortaklaşa hareket ederek sahte ve kaçak ürün satışından elde edilen haksız kazancın ve vergi kayıplarının önüne geçmeye çalışıyor. Xerox Corporation'ın yaptığı açıklamada Çin, Brezilya, A.B.D ve Türkiye'nin ismi ön plana çıkıyor.

Baskı Sarf Malzemeleri Birliği'nin (The Imaging Supplies Coalition) rakamlarına göre sahte ve kaçak baskı ürünleri dünya genelinde tahmini olarak yıllık ortalama 3.5 ile 5 milyar dolar arasında bir gelir kaybına neden oluyor. Dünya üzerinde sahte sarf malzemelerinin oluşturduğu kaçak bir endüstri bulunuyor. Bu kaçak ve illegal endüstri, şirketlerin önemli gelir kayıpları, ülkelerin de önemli vergi kayıpları yaşamasına neden oluyor. Markaların üzerinden haksız kazanç elde eden bu kişi ve kuruluşlar, Brezilya, Çin, A.B.D ve Türkiye gibi ülkeleri kendilerine üs olarak kullanıyor, bu ülkelerden çevre ülkelere ulaşıyor.

Ele geçirilen sahte ve kaçak ürünler…

Çin'de geçtiğimiz günlerde Zhuhai Warmth Electronic adlı şirkete yapılan baskında binlerce adet sahte toner, kartuş gibi sarf malzemesi ele geçirilirken, Brezilya'da yapılan eş zamanlı iki baskında da binlerce adet sahte Xerox sarf malzemesine el konuldu. Piyasa değeri milyonlarca doları bulan bu kaçak ürünlerle ilgili açılan davalarda, A.B.D Baltimore'da bir kişi sahte ve kaçak sarf malzemesi ticareti yaptığı için 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye'den de benzer haberleri zaman zaman duyuran Xerox, geçtiğimiz aylarda İstanbul'un Eyüp ilçesinde faaliyet gösteren aynı kişiye ait iki ayrı yere emniyet güçleriyle birlikte baskın düzenlemişti. Baskında Xerox ve diğer markalara ait piyasa değeri yaklaşık 250 bin lira civarında olan toner ve kartuşlar ele geçirildi. Geçen Ocak ayında ise İstanbul Bahçelievler ve Güngören'de gerçekleştirilen operasyonlarda iki binin in üzerinde Xerox marka sahte ve kaçak sarf malzemeleri ile çok sayıda sahte Xerox reklam materyallerine el konuldu.

Sahte ve kaçak ürünleri, dikkat etmeden satın alan tüketiciler yüzlerce, hatta binlerce dolar ödedikleri ofis ürünlerinin ciddi hasar görmesine ve ürünlerinin bilmeden garanti kapsamı dışında kalmasına neden oluyor. Xerox yetkilileri, tüketicileri yetkili olmayan satış noktaları ve zincir teknoloji marketleri dışında bir yerden sarf malzemeleri satın alınmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Sahte olduğundan şüphelenilen ürünlerin de ihbar edilmesini istiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sahte Ve Kaçak Ürün Satışında Ilk Sıralardayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi
    18:15 İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

    İstanbul'da kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ve Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyonda, Türkiye'ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 2 şahsa 2 milyon lira ceza kesildi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)
    18:13 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü sandığa gidileceğini belirterek, "Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek, eser üretecek, 7 gün 24 saat hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz.

  • AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu
    18:11 AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu

    AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'ye çeşitli programlara katılmak için geldi. Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Yeni Çarşı'da esnafla sohbet etti ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e destek istedi. Elitaş'a AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özegen ile partililer eşlik etti.

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti
    18:05 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Tekirdağ'da Esnafı Ziyaret Etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ'da esnafı ziyaret etti. Göktaş, Tekirdağ programı kapsamında Çerkezköy ilçesine geldi. Atatürk Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Göktaş, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi. Göktaş, ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel ve Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Abdullah Öğe'ye destek istedi. Göktaş, Tekirdağ gelini olduğu için sık sık kente geldiğini söyledi. Seçimin önemli olduğunu ifade eden Göktaş, Tekirdağ'a eser ve hizmet siyaseti gelsin istediklerini belirtti.

  • Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek
    18:05 Marmaris'teki 2 Bin 500 Yıllık Kaya Mezarı Düzenlenecek

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Karya dönemine ait 2 bin 500 yıllık kaya mezarının çevresi düzenlenecek. Mezarın çevresi temizlenecek, yürüyüş güzergahı gibi çalışmalar yapılacak ve turizme kazandırılacak. Mezarın Lykia tipi olduğu ve milattan önce 4. yüzyılda yaşamış önemli bir aileye ait olduğu tahmin ediliyor.

  • Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı
    18:02 Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı

    ORC Araştırma'nın yayınladığı son anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ankete katılanların yüzde 42,4'ü Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtirken, yüzde 41,3'ü Murat Kurum'u tercih etti. Diğer adayların destek oranları ise daha düşük seviyelerde kaldı.


Advertisement