Sahte Peygamber Böcek İlacıyla Şifa Dağıtıyor - Son Dakika
Dünya

Sahte Peygamber Böcek İlacıyla Şifa Dağıtıyor

Güney Afrika'da kendisini peygamber ilan eden bir papazın 'cemaatindekileri iyileştirmek için' yüzlerine böcek ilacı sıkması büyük tepki çekti.

23.11.2016 18:25  Güncelleme: 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lethebo Rabalago adlı papaz Facebook'taki paylaşımında 'Doom' marka böcek ilacının insanları iyileştirdiğini iddia etti.

''İYİLEŞTİRMEK İÇİN ALIŞILMADIK YÖNTEM''

Doom'u üreten firmaysa böcek ilacını yüze sıkmanın riskleri konusunda uyarı yaparken, bir hükümet komisyonu etkilenen herkesin şikayet etmesi çağrısında bulundu.

Ancak Rabalago, yaptıklarını savundu ve BBC'ye yaptığı açıklamada insanları iyileştirmek için alışılmadık yöntemler kullandığını belirtti.

Facebook ve Twitter'da paylaşılan fotoğraflarda Limpopo bölgesindeki bir kiliseyi yöneten Papaz Rabalago, böcek ilacını cemaatindekilerin doğrudan gözlerine ve vücutlarının çeşitli yerlerine sıkarken görülüyor.

Rabalago, böcek ilacını sıktığı bir kadının gözündeki enfeksiyonun geçtiğini ve kadının "Tanrı'nın gücüne inandığı için durumunun çok iyi olduğunu" belirtti.

''KANSERİ DE TEDAVİ EDERİM''

Rabalago, böcek ilacıyla HIV ve kanseri de tedavi edebildiğini savunuyor. Böcek ilacını üreten firmaysa yaptığı yazılı açıklamada, "Doom ya da herhangi bir böcek ilacını insanların yüzüne sıkmanın güvenliği olmadığını açıkça söylemek istiyoruz. Doom, kutuda gösterilen böcekleri öldürmek için tasarlandı ve kutuda da uyulması gereken çok açık kurallar yazıyor." dedi.

Şirket ayrıca, böcek ilacını kullanmasını durdurmak için Rabalago'ya ulaşmaya çalıştıklarını açıkladı.

Sahte Peygamber Böcek İlacıyla Şifa Dağıtıyor

Son Dakika Dünya Sahte Peygamber Böcek İlacıyla Şifa Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement