Saidi Nursi Ektinlikleri Son Buldu - Son Dakika
Güncel

Saidi Nursi Ektinlikleri Son Buldu

Saidi Nursi Ektinlikleri Son Buldu

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi, ikinci gün programıyla tamamlandı.

07.09.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi, ikinci gün programıyla tamamlandı. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde Saidi Nursi'nin köyü olan Nurs'taki etkinliklerin ikinci günü çeşitli etkinliklere sahne oldu. İkinci günkü etkinliklere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Van Valisi Nezih Doğan, Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Said Nursi'nin talebeleriyle birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kuran'ı Kerim ve mevlit okunan etkinlikler kapsamında Said Nursi'nin talebeleri ve onu tanıyanlarının anıları dinlendi. Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Said Nursi tarafından yazılan risalelerin Kuran'ın tefsiri niteliğinde olduğunu söyledi. Toplumun ihlasa ihtiyacı olduğunu belirten Görmez, "Said Nursi'nin 'Her 15 günde bir mutlaka okunmalıdır' dediği ihlas risalesinde talebelerine en büyük dersi öğretir. İşte her şeyi özetleyen cümleler samimiyettir. Bizler dinin sahibi değil, hizmetkarıyız"dedi.

BİRLİK MESAJI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez konuşmasında birlik beraberlik mesajları da verdi. Yıllardır Türkiye'de kardeş kanı döküldüğüne dikkat çeken Görmez, "İmanda tevhit, kalplerde tevhidi ihtiva eder. 30 yıldır bu topraklarda kardeş kanı döküldü. Kıblemiz bir, namazımız, devletimiz, memleketimiz bir. Bu kadar birler ittifakı ve kainatı birbirine bağlayacak manevi zincirler olmasına rağmen, sebepsiz şeyleri tercih edip mümine karşı kin bağlamak, o kadar esvabı muhabbete karşı ne derece bir zulüm olduğunu kalbin ölmemişse anlarsın" dedi. Nurs Köyü'ndeki program ikramların ardından son buldu. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Saidi Nursi Ektinlikleri Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement