Şair Karakoç'un İsminin Verildiği İlkokul Açıldı - Son Dakika
Güncel

Şair Karakoç'un İsminin Verildiği İlkokul Açıldı

Şair Karakoç\'un İsminin Verildiği İlkokul Açıldı

Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan 86 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç'un isminin verildiği 32 derslikli ilkokul törenle açıldı.

21.09.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan 86 yaşındaki şair Bahaettin Karakoç'un isminin verildiği 32 derslikli ilkokul törenle açıldı.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, okulun açılışında yaptığı konuşmada, eğitim-öğretim haftasının başlamasıyla tüm ülkede olduğunu ve herkese görevler düştüğünü söyledi.

Öğretmenlere fedakarlıkları dolayısıyla teşekkür eden Özkan, öğretmenlerin her zaman büyük fedakarlıklar yaparak hem toplumun hem de insanların inşası noktasında en önemli misyonu icra ettiklerini belirtti.

Özkan, öğretmenlerin kalkınmanın lokomotifi olma yönündeki çalışmalarının artarak devamının, toplum olarak kalkınmanın da temel güvencesi olduğunu belirtti.

Vali Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dönem içinde okullarımızın güvenliğiyle ilgili hem velilerimize hem öğretmenlerimize, öğrencilerimize, yöneticilerimize özellikle ailelerimize düşen görevlerin, ödevlerin olduğunu söylemek istiyorum. Bu sadece fiziksel güvenlik değil aynı zamanda çocukların her türlü güvenliğinin sağlanması milli eğitimle beraber, sağlık, müftülük, emniyet, jandarma, sosyal hizmetler ve aileler, sivil toplum kuruluşları özellikle belediyelerimiz tarafından bu noktalarda her birimizin eğitim hizmetlerine yardımcı olması, birer kamu göreviyle beraber insani bir görev olduğunu unutmamamız gerekiyor."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da İlköğretim Haftası'nın hayırlı olmasını diledi.

Bilmenin önemine vurgu yapan Kılıç, "İnsanlar bilgileri ölçüsünde bilgilerini hayatlarına uygulamak, bilgilerinden faydalanmak ve bilgilerinden faydalandırmak ölçüsünde emsallerine karşı daha öne geçerler ve daha üstündürler. Bu anlamda medeniyetimizin en temel ilkelerinden birisi 'hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu' ilkesi, esasıdır. Yüce kitabımızın ilk emri 'Oku' olmuştur." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da Suriyelilerle 300 bin öğrenci, bin 50 kurum ve 15 bin öğretmenle eğitim öğretim hizmetlerine başladıklarını söyledi.

Onikişubat Belediyesi minik mehter takımının gösteri yaptığı, öğrencilerin de şiir okuduğu programa, şair Karakoç, Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Bayram Ölçücüoğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve kurum müdürleriyle veliler katıldı.

Şair Bahaettin Karakoç

Kahramanmaraş'ta 1930'da doğan şair Bahaettin Karakoç, 1983'te Kayseri Sanatçılar Derneğince "Yılın Şairi" seçildi. Karakoç, 1986'da "Bir Çift Beyaz Kartal" kitabıyla şiir dalında Türkiye Yazarlar Birliği ödülü, 1991'de ise Diyanet Vakfınca düzenlenen münacat yarışmasında "Beyaz Dilekçe" şiiriyle birincilik ödülü kazandı.

"Türkçe'nin Uluslararası 2. Şiir Şöleni" için gittiği Almatı'da 1993'te "Büyük Abay" ödülüne layık görülen Karakoç'a, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 2014'te "fahri doktora unvanı" verildi. Karakoç, Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şair Karakoç'un İsminin Verildiği İlkokul Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement