Şairler Struga'da buluştu - - Son Dakika
Kültür Sanat

Şairler Struga'da buluştu -

Makedonya'nın Struga kentinde, dünyanın birçok farklı ülkesinde şairleri bir araya getiren Şiir Akşamları'nın başladı.

22.08.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makedonya'nın Struga kentinde, dünyanın birçok farklı ülkesinde şairleri bir araya getiren Şiir Akşamları'nın başladı.

Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska'nın açılışını yaptığı 53. Struga Şiir Akşamları'na Güneykoreli şair Ko Un, Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi (MANU) Başkanı Akademik Vlado Kambovski, çok sayıda yerli ve yabancı şair ile davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan Bakan Milevska, Struga Şiir Akşamları'nın küresel değeri olduğunu ve kültür dünyasında kabul gördüğünü söyledi. Milevska, dünyada büyük ve küçük kültürlerin olmadığını, 53 yıldır şairlerin barış dili ile bunu söylediklerini ifade etti.

Milevska, bu kapsamda verilen "Altın Çelenk" ödülünün öneminden bahsetti ve birçok şair için Nobel edebiyat ödülüne giden yolun başlangıcı olduğunu savundu.

Güneykoreli şair Ko Un'un okuduğu şiirle başlayan program, Türkiye'den, Sırbistan'dan, Rusya'dan ve Mısır'dan da şairler, ülkeleri adına kendi şiirlerini okudu.

53. Struga Şiir Akşamları etkinliği çercevesinde "Altın Çelenk" ödülü 24 Ağustos'ta düzenlenecek törenle verilecek, programın kapanışı ise 26 Ağustos'ta, Üsküp Taş Köprü'de okunan şiirlerle sona erecek.

Şairler Struga\'da buluştu -
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şairler Struga'da buluştu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement