Sakalıkesik Sulama Projesi Durdu, 250 İşçi Ortada Kaldı - Son Dakika
Yerel

Sakalıkesik Sulama Projesi Durdu, 250 İşçi Ortada Kaldı

Sakalıkesik Sulama Projesi Durdu, 250 İşçi Ortada Kaldı

Erzurum’da Palandöken Projesi Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatı’nı üstlenen firma işi durdurdu, 250 işçi ortada kaldı.

15.01.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Palandöken Projesi Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatı'nı üstlenen firma işi durdurdu, 250 işçi ortada kaldı. Ortalama 4-5 aylık maaşları içeride bulunan işçiler paralarını alacak muhatap bulamıyor.

Palandöken Projesi Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatı durdu, 250 işçi ortada kaldı. 2011 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla temeli atılan ve yüklenici firma tarafından 2013 yılı Aralık ayında bitirilmesi taahhüt edilen projenin 2014 yılına girilmesine rağmen henüz yarısı bile bitirilemediği gibi inşaatta çalışan işçiler de mağdur edildi. Palandöken Projesi Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatı yapılan ihaleye göre, 15 Aralık 2014 tarihinde bitirilmesi gerekiyor. Ancak temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve dönemin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile yüklenici firma, dönemin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü İsmail Uğur ve yine o dönem DSİ 8. Bölge Müdürü olan Mustafa Bahadır arasında imzalanan protokolle sulama inşaatının 2013 yılı Aralık ayında bitirilmesi gerekiyordu. Ancak aradan geçen sürede hem genel müdür ve hem de bölge müdürü değişirken olan işçilere oldu.

250 İŞÇİ ORTADA KALDI

Baraj inşaatı yarım kalırken, projede çalışan 250'ye yakın personel de zor günler geçiriyor. Çalıştıkları dönemde maaşlarını zamanında alamayan işçilerin, son 4-5 aylık maaşları içeride kaldığı gibi, 2013 yılı Eylül ayı itibariyle de işlerine son verilerek, kapının önüne koyuldular. İşçilerle birlikte projede çalışan kiralık iş makinelerinin sahipleri, servisçiler de mağdur edildi. Alacaklarını tahsil etmek için çalmadık kapı bırakmayan işçilere sahip çıkan olmadığı gibi, tüm kapılar da yüzlerine kapanıyor.

İŞÇİLER, YARDIM İSTİYOR

Baraj inşaatı çalışan mağdur işçiler, alacaklarını tahsil etmek için muhatap bulamadıklarını dile getirerek, yetkililerden yardım istiyorlar. Alacaklarının ödenmesi noktasında sürekli tarih verildiğini, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren işçiler, "Bugüne kadar bize birkaç kez tarih verildi, fakat herhangi bir ödeme yapılmadı. Bir çok arkadaşımız icra kıskacına itilmiş, kirasını, elektrik, su ve doğal gaz faturalarını ödeyemiyor. Alacaklarımızı talep edeceğimiz muhatap bile bulamıyoruz. Mağduruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'ndan, Erzurum milletvekilllerinden ve Erzurum Valisi'nden yardım istiyoruz. Bizim sesimize lütfen kulak versinler." diyerek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

SAKALI KESİK SULAMA PROJESİ

Erzurum Palandöken Projesi bünyesinde, Doğu Anadolu Bölgesi Fırat havzasında yer almakta olup, Erzurum İl Merkezi'nin güney batısındaki toplam 114 080 da tarım arazisini kapsamaktadır. Projenin su kaynağı Erzurum- Bingöl Karayolunun 46'ıncı km'sinde bulunan Palandöken Barajı'dır.

Sakalıkesik Sulamasından, Sakalıkesik Ovası'nda bulunan Erzurum Merkez Aziziye ve Palandöken İlçelerine bağlı (Ömertepe, Tınazlı, Yarımca, Adaçay, Ağören, Söğütlü, Sakalıkesik, Özbek, Dereboğazı, Güzelyurt, Kümbet, Taşlıgüney, Börekli, Tepeköy, Tuzcu ve Yağmurcuk) 16 adet köye ait toplam 114 080 da'lık tarım arazisi sulanacaktır.

DSİ 8. Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde yapımı devam eden "Palandöken Projesi Sakalıkesik Ovası Sulaması İnşaatı" işi, 10.12.2009 tarihinde ihale edilmiş ve 05.01.2011 tarihinde yapımına başlanılmıştır. Sözleşmesine göre iş bitim tarihi 15.12.2014 olmasına rağmen Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talebi doğrultusunda iş bitim tarihi 20.12.2013 olarak taahhüt altına alınmıştır.

Projenin yatırım maliyeti 2013 yılı fiyatları ile 93.380.000.- TL'dir. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakalıkesik Sulama Projesi Durdu, 250 İşçi Ortada Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement