Sakarya Asapanca Gölü Sazlık Alanında Yangınsapanca Gölü Sazlık Alanında Yangın - Son Dakika
Güncel

Sakarya Asapanca Gölü Sazlık Alanında Yangınsapanca Gölü Sazlık Alanında Yangın

Sakarya Asapanca Gölü Sazlık Alanında Yangınsapanca Gölü Sazlık Alanında Yangın

Arifiye ilçesi Gölbaşı mevkiinde dün akşam çıkan ve rüzgarın etkisiyle bir anda yayılan sazlık yangınına Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazözle müdahale edildi.

10.04.2014 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arifiye ilçesi Gölbaşı mevkiinde dün akşam çıkan ve rüzgarın etkisiyle bir anda yayılan sazlık yangınına Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazözle müdahale edildi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangının ardından bölgeye gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük geldi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili olarak araştırmaların sürdüğünü belirten Vali Büyük, sazlıkların doğal koruma altında olduğunu ve burada yüzlerce tür canlının barındığını ifade ederek, kasıt olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

Sakarya Orman ve Su işleri Müdürlüğü yetkilileri ise sazlıkların yandığı Sapanca Gölü'nün göçmen kuşların göç güzergahında konaklama bölgesi olduğunu belirtirken, yangının göl kıyısında suyun çekildiği alanda tarla ve bahçe açmak için çıkarılmış olabileceği ihtimali üzerinde de durulduğu öğrenildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Asapanca Gölü Sazlık Alanında Yangınsapanca Gölü Sazlık Alanında Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement