Sakarya - Bakan İslam Kadın Cinayetlerinde Yasaların Bir Kabahati Yok - Son Dakika
Güncel

Sakarya - Bakan İslam Kadın Cinayetlerinde Yasaların Bir Kabahati Yok

Sakarya - Bakan İslam Kadın Cinayetlerinde Yasaların Bir Kabahati Yok

Bakan İslam Kadın cinayetlerinde yasaların bir kabahati yok AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın cinayetlerinde düşüş yaşamadığını ve sorunun ilgili yasalarda değil, yasaları uygulayan görevlilerde olduğunu söyledi.

17.05.2015 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan İslam Kadın cinayetlerinde yasaların bir kabahati yok

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın cinayetlerinde düşüş yaşamadığını ve sorunun ilgili yasalarda değil, yasaları uygulayan görevlilerde olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde yerel basın temsilcileriyle buluştu. Bakan İslam, kadın cinayetlerinin son yıllarda düşüş yaşamadığını ancak bu sorunun suçu caydırıcı yasalarda olmadığını ifade ederek, yasaları uygulayan kişilerin görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. Ülkede kadına yönelik şiddetin çok ciddi bir suç olduğunu belirten Bakan İslam, Cinayet cinayettir ve bunun karşılığı ağırlaştırılmış müebbettir. Yasa böyle vaaz ediyor. Bir kadına şiddet uygulamak çok ciddi bir suçtur Türkiye Cumhuriyet Devletindeki yasalara göre. Kadın şiddete uğradığını söylediği andan itibaren tedbiri alınması gerekir. Hiç bir delile ihtiyaç yoktur. Kadının sözü yeterlidir. Şiddeti uğradığını söylemesi yeterlidir. Hiç bir delile ihtiyaç duymadan kolluk sistemi o kadınla ilgili tedbiri alma zorunluluğundadır. Yasa böyle yasada kusur yok diye konuştu.

'YASALARIN BİR KABAHATİ YOK'

Bakan İslam, kadın cinayetleri konusunda ilgili yasalarda bir sorun olmadığını ancak, yasaları uygulayan görevlilerin dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, Ama kadın şiddete uğruyor. Bunu bir şikayete dönüştürüyor. Şikayet ettiği yerdeki ilgili kimse diyor ki 'Kardeş git Allah'ını seversen. Dünya kadar işim var bir de seninle mi uğraşayacağım' diyor ya da 'Kocan, döver de severde mühim değil' diyor ve kadını evine gönderiyor. Burada yasanın bir kabahati yok. Yasayı uygulayanların yasaları iyi uygulaması gerekiyor. Bu konuda biz son derece ileriye adımları atmış durumdayız. Bu bir zihniyet meselesidir. Medyayada büyük iş düşüyor. Bunun kınanması, failin durumuyla ilgili bir açıklamanın yer alması cinayetin ya da şidddetin tasvir edilmemesi gerekiyor diye konuştu.

'KADIN CİNAYETİNDE NE YAZIK Kİ DÜŞÜŞ YOK'

Kadın cinayeti oranlarında önceki yıllara göre bir düşüşün yaşanmadığını kaydeden Bakan İslam, Cinayet oranlarında bir düşüş yok. Genel şiddet oranlarında Türkiye'de bir düşüş var. 2008-2014 araştırmaları bunlar. Kadına şiddet konularında ciddi bir düşüş olduğunu gösteriyor. Kadına yönelik şiddetin en ciddi boyutu olan, cinayet konusunda herhangi bir düşüş ne yazık ki yok ifadelerini kullandı. Bakan İslam, engelliler için yürürlüğe giren E KPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) kapsamında, sınava giren engelli vatandaşlardan 4 Bin kişinin atamasının 20 Mayıs'ta yapılacağının müjdesini vererek şunları söyledi Engellilerle ilgili biliyorsunuz ilk defa EKPSS'yi bizim hükümetlerimiz yaptı. Bununla artık işe giriyorlar. Bu çok büyük bir kolaylık oldu. çok büyük bir rahatlık oldu. İkincisini yaptık. Ayın 20'sinde inşallah yeni bir atama merasimimiz var. 4 Bin engellimiz yaklaşık atanacak. Bununla birlikte kamuda çalışan engleli sayımız memur olarak 40 Bin olmuş olacak. Oysa biz iktidara geldiğimizde sadece 5 Bin 500 civarında engelli vardı kamuda çalışan. Aile ve Sosyal Politiakalar Bakanı Ayşenur İslam, basın toplantısının ardından partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Sapanca'dan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya - Bakan İslam Kadın Cinayetlerinde Yasaların Bir Kabahati Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement