Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kışa Hazır - Son Dakika
Yerel

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kışa Hazır

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan karla mücadele ekipleri, görev yapacakları bölgelere ulaştı.

30.12.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan karla mücadele ekipleri, görev yapacakları bölgelere ulaştı.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplam 50 araç ve 120 personel ile 12 bölgede karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirtti.

Olası buzlanmalara karşı güzergahların sürekli tuzlanacağını aktaran Oktar, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 24 saat hizmet vereceklerini vurguladı.

Oktar, sürücülerden kar lastiği takmaları konusunda duyarlılık beklediklerini ifade ederek, "Şehrimiz için yapılan 4 günlük yoğun kar uyarısının ardından ekiplerimiz çalışmalarına derhal başladı. Tüm büyükşehir sınırlarında ekiplerimiz hazır bir şekilde bekliyorlar. Toplam 50 araç ve 120 personel ile 12 bölgede karla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Araçlarımızın hepsi son teknoloji ekipmana sahip. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl ilçe belediyelerimiz ve diğer paydaşlarımızla eşgüdümlü olarak çalıştık" diye konuştu.

Oktar, geçen yıl büyükşehir sınırlarının tüm il sınırlarını kapsamasının ardından ilk kez karla mücadele konusunda öncülük yaptıklarını anlattı.

Hazırlık çalışmalarıyla 16 ilçede sorunsuz bir kışı geride bıraktıklarını hatırlatan Oktar, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'nun talimatları doğrultusunda Taraklı'dan Kaynarca'ya, Hendek'ten Sapanca'ya kadar karla mücadelede sorunsuz bir dönem geçirdik. Hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması adına bütüncül bir anlayışla çalıştık. Bu kış da 16 ilçemizde sahadayız, ekiplerimiz hazır, inşallah sorun yaşanmayacak. Yalnızca karla mücadele konusunda değil, olası buzlanmalara karşı da önlemlerimizi aldık. İlçe belediyelerimiz ile ortaklaşa bir şekilde arterlerin ulaşım güvenliğini sağlayacağız. Bu doğrultuda hem meteorolojik veriler hem de ekiplerimizin tespitleri doğrultusunda arterler tuzlanmaya devam edecek. Ancak önemli bir konuya temas etmek istiyorum; sürücülerimiz kış lastiği konusunda lütfen daha duyarlı olsunlar. Böylece sürücülerden kaynaklı olumsuzlukları da bertaraf etmiş oluruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement