Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında toplandı.

11.07.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında toplandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen oturumda meclis üyeleri ilave 5 gündem ile toplam 60 maddeyi karara bağladı. Aralarında imar planı değişiklikleri, ilçe belediyelerinden tanzim olan kararlar ve komisyon raporlarının yer aldığı oturumda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkal Etçioğlu, ulaşım yatırımlarını değerlendirdi. Etçioğlu yaptığı açıklamada, "Belediyede zihniyet değişimi yaşanıyor. Trafik konusunda bizim önerilerimiz yerine getirildi. Sorunları çözerken sonuç alacak radikal çözümlere gitmeliyiz. Birlikten kuvvet doğar. Eleştirmek için eleştirmek kadar kötü bir şey yok. Belediye artık göbeklerden kavşak düzenlemelerine geçiyor. Verdikleri bilgiler ve vizyonel görüşleri bizi ayrıca memnun ediyor. Ulaşımda ve trafikte gördüğümüz bu iyileştirmeler için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise, Etçioğlu'na yapıcı muhalefetleri için şükranlarını iletti. Alemdar, "Ramazan'ın ardından bayramı da geride bıraktık. Bir kez daha tüm meclis üyelerimizin bayramını tebrik etmek istiyorum. İnşallah memleketimizden bayramları bayram gibi yaşamaya devam edeceğiz. Hepimiz bir kez daha, daha güçlü bir sesle terörü lanetliyoruz. Bölgemizde ve ülkemizde teröre geçit vermeyeceğiz" yorumunda bulundu. Gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündemine geçildi. Büyükşehir Meclisi Ferizli ve Söğütlü'ye hizmet sunacak yaklaşık 45 milyonluk altyapı yatırımı için süreci başlattı. Meclis üyeleri, iki ilçeye toplam 120 kilometrelik kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edilmesini öngören projeyi oy birliğiyle kabul etti. Hayata geçirilecek proje ile iki ilçeye inşa edilecek kanalizasyon hattı bölgenin atıksularının 13 terfi merkezi aracılığı ile Karaman Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırılmasını sağlayacak. İhalesi yapılan ve gerekli protokolleri imzalanan proje için kısa süre içerisinde temel atma işlemi gerçekleştirilecek.

BU PROJELERDE SÜREÇ BAŞLADI

Oturumda gündeme gelen bir diğer madde ise şehit ve gazi yakınlarının moral ve motivasyonunu yükseltici etkinliklerin ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için bina yapımını içerdi. Meclis üyeleri bu proje için Başkan Toçoğlu'na gerekli yetkilerin verilmesini oy birliğiyle onayladı. Mecliste ayrıca şehrin muhtelif bölgelerine inşa edilecek yeni köprü projeleri için de onay çıktı. Meclis üyelerinin oy birliği ile yeni yatırımlara meclis onayı verilmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Temmuz oturumunda gündeme gelen yeni projelere ilişkin sürecin hızlı bir şekilde tamamlanacağı ve projelerde ilk kazmanın vurulacağı kaydedildi. Büyükşehir Temmuz Meclisi'nde 60 madde karara bağlandı. 1 ve 34. maddeler arasındaki maddeler komisyondan geldiği şekilde kabul edilirken; MHP grubu 5, 15, 21 ve 22. maddelere muhalefet etti. 35 ve 48. maddeler arasındaki maddeler İmar Komisyonuna; 49. madde Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. 50 ve 55. maddeler arasındaki maddeler ise oy birliğiyle kabul edildi. 56 ve 60. maddeler arasındaki maddeler İmar Komisyonuna havale edilirken; Büyükşehir Meclisi Ağustos ayı birleşimini oy birliğiyle tatil olarak belirledi. Buna göre meclisin bir sonraki oturumu 12 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement