Sakarya Caddesi Yol Yenileme Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Sakarya Caddesi Yol Yenileme Çalışmaları Başladı

Sakarya Caddesi Yol Yenileme Çalışmaları Başladı

Sinop Belediyesi tarafından Sakarya Caddesi mevkisinde trafiğe kapatılan yolda bugün yol çalışması başladı.

03.10.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Belediyesi tarafından Sakarya Caddesi mevkisinde trafiğe kapatılan yolda bugün yol çalışması başladı.

Çalışmalar nedeniyle otoyolun 1 Temmuz 2017 tarihine kadar kapatılacağı öğrenildi. Planlanan proje 2 milyon liraya mal olacak. Ulaşım, çalışmalar süresince araç trafiği Tuzcular Caddesi, Batur Caddesi, Derinboğazağzı Sokak'tan park yasağı ile birlikte sağlanacak.

1 Temmuz 2017 tarihine kadar bitirilmesi planlanan proje ile ilgili olarak Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül yaptığı açıklamada, "Sinop'un ana damarı olan ve bizim için oldukça önem arz eden Sakarya Caddesi için bir yayalaştırma projesi hazırladık ve tüm hazırlıklarını tamamlayarak ihale ettik. Öncelikle tüm alt yapı çalışmaları yapılacak. YEDAŞ, Telekom, Doğalgaz, su ve kanalizasyon hatlarımız tamamlanacak ve hemen akabinde dış cephe, peyzaj, yer döşemeleri, yeşil alanların inşası devam edecek. Bu proje içerisinde Sakarya Caddesi üzerinde yer alan binalarımızda yeni cephe giydirmeleri ile düzenlenecek. Dış cephe işimiz içinde ihale hazırlıkları tamamlandı ve önümüzde ki hafta ihaleye çıkacağız. Dış cephe düzenlemeleri içinde yine esnaflarımıza ait dükkanların tabela sistemleri tek tip olacak ve modern bir hal alacak. Cadde üzerinde alışveriş yapan vatandaşlar için oturma alanları ve yeşil alanlar oluşturulacak. Şehir içi taşımacılık yapan dolmuş ve otobüsler için 3 adet 100 metre aralıklarla cepler yapılacak. Hareketli dubalar ile kaldırımlar ve tek şeritli araç yolu birbirinden ayrılacak. Sakarya Caddesi yayalaştırma projemiz hayata geçtiğinde sadece tek araçlık geçiş yolu olacak. Işıklandırmalardan, yer döşemelerine, oturma alanlarından yaşam alanlarına kadar oldukça modern bir yapıya kavuşacak olan Sakarya Caddesi artık hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız için bir cazibe merkezi haline gelecek. Bu süreçte vatandaşlarımızı ve esnafımızı elimizden geldiğince mağdur etmeden bu işi en kısa sürede tamamlayacağız. Şimdiden tüm halkımızdan vereceğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diliyoruz. Ama biliyorsunuz ki güzel şeylerin ortaya çıkması için bazı fedakarlıklar gerekiyor" dedi.

Yolun kapatıldığı kesimlerde trafik kontrollü verileceğinden, sürücülerin trafik işaret ile işaretçilerine uymaları ve dikkatli olmaları gerektiği bildirildi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya Caddesi Yol Yenileme Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement