Sakarya'da 2 Bin 500 Aile Sgm'de Eğitim Aldı - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da 2 Bin 500 Aile Sgm'de Eğitim Aldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından "Aile Danışma Birimi Sertifika Töreni" düzenlendi.

06.10.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından "Aile Danışma Birimi Sertifika Töreni" düzenlendi.

Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, toplumun tüm fertlerinin, özellikle ailenin her anlamda desteklendiği çalışmaların artarak süreceğini söyledi.

Yüce, SGM olarak üç aylık kurs döneminde ailelerle beraber olmaktan memnun olduklarını belirterek, "SGM adından da anlaşıldığı üzere toplumun tüm fertlerini, özellikle ailenin her anlamda desteklendiği, hayata tutunabilmeleri için ihtiyaç duyduğu bilgilerin verildiği bir merkezdir. Burada hem çocuklarımızın ahlaki değerler ile sağlıklı vakit geçirebilmeleri için ortam hazırlanırken hem de ailelerin çocukları ile iletişimlerinde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda eğitimler sunuyoruz. Sizlerin de çevrenizde SGM ile tanışmamış olan aileleri buraya davet etmenizi bekliyoruz" diye konuştu.

Verilen sertifikaların çok önemli olduğunu dile getiren Yüce, şöyle devam etti:

"Engellilerle burada gönüllerince zaman geçiriyorlar. Bir taraftan engelli kardeşlerimiz diğer yaşıtları ile iletişim kurma imkanı bulurken diğer taraftan engelli yakını olan ailelerimizde burada gönüllerince vakit geçirebiliyorlar. Kurulduğumuz günden bu yana SGM olarak yaklaşık 2 bin 500 ailemize burada eğitimler sunduk. Bugün de toplam 110 tane velimize aldıkları eğitim sonucunda sertifikalarını vereceğiz. Bu sertifikalar gerçekten çok anlamlı. Hem iş bulmaları açısından hem de kamu kurumlarında çalışabilme imkanı elde etmiş olacaklar. En önemlisi de bilinçli bir anne olacaklar. Bu vesile ile eğitimlerimize katılan velilerimize teşekkür ediyorum."

Programda, 3-6 yaş çocuk etkinlikleri kursunda 75 kişi 464 saat, Evde Çocuk Bakımı 20 kişi 432 saat ve Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kursunda 16 kişi 560 saat eğitim gören kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da 2 Bin 500 Aile Sgm'de Eğitim Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement