Sakarya'da "Afrika'da Gönüllü Olmak" Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da "Afrika'da Gönüllü Olmak" Fotoğraf Sergisi

Sakarya\'da "Afrika\'da Gönüllü Olmak" Fotoğraf Sergisi

Sakarya'da Gönüllüler Derneği ve Bir İnsan Dünya'ya Bedeldir Sağlık ve Eğitim Köyleri Gönüllüler Derneği (BİSEG) ortaklaşa "Afrika'da Gönüllü Olmak" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yaptı.

24.09.2016 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da Gönüllüler Derneği ve Bir İnsan Dünya'ya Bedeldir Sağlık ve Eğitim Köyleri Gönüllüler Derneği (BİSEG) ortaklaşa " Afrika'da Gönüllü Olmak" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yaptı.

Adapazarı ilçesindeki Ofis Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliğe, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, BİSEG Afrika Sağlık Organizasyonu Sorumlusu Doktor Serhat Onur ve Gönüllüler Derneği ile BİSEG'in Kurucu Başkanı İbrahim Ceylan katıldı.

Ceylan'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından beraberlerinde bulunan heyetle sergiyi gezen Üstün ve Toçoğlu, daha sonra sanat merkezinin konferans salonunda sergi hakkında yapılan sunumu izledi.

Program sonunda AA muhabirine açıklamalarda bulunan Üstün, Afrika'da yaşananların, insanlığın yüzüne vurulmuş bir tokat gibi olduğunu belirterek, batı ülkelerinin Afrika insanını yıllarca sömürüp, 400 yıl boyunca köle olarak kullandığını söyledi.

Üstün, batının daha sonraki aşamalarda kölelikten sözde vazgeçtiğini ancak bu sefer de kukla yönetimlerle ülkeleri köleleştirdiğini ifade etti.

Sömürgeler sayesinde orada bulunan insanların günlük hayatlarını idame ettirebilecekleri küçücük bir imkan dahi verilmediğine dikkat çeken Üstün, şunları söyledi:

"Bu konuda insanlığın sorumluluğu var. Dolayısıyla insanlık silkinip kendine gelmeli ve açlıktan kıvranan bu insanlara, balık tutmayı öğretmeli, yeni de imkanlar sunmalı. Orada o dere kenarlarında, nehir kenarlarında dahi, buğday, mısır, arpa ekebilir, karınlarını doyurabilirler aslında. Çok geniş toprakları var. Ama onlara o imkanı dahi vermemişler. Ona çok üzülüyoruz. Yani oradaki insanlar maalesef işte fakirlik içerisinde. İçme suları yok. Yani son derece ilkel şartlarda yaşıyorlar. Dolayısıyla bir insan olarak, bu manzaradan ben utanıyorum. Herkesin duyarlılık göstermesini de arzu ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da 'Afrika'da Gönüllü Olmak' Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement