Sakarya'da Amatör Telsizcilik Sınavı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Amatör Telsizcilik Sınavı Gerçekleştirildi

Sakarya\'da Amatör Telsizcilik Sınavı Gerçekleştirildi

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yılda en az iki kez düzenlenen amatör telsizcilik sınavı, Sakarya’nın da içinde bulunduğu 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

11.05.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yılda en az iki kez düzenlenen amatör telsizcilik sınavı, Sakarya'nın da içinde bulunduğu 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Sakarya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilen ve sınava giren adaylara işletme bilgisi, ulusal ve uluslararası düzenlemeler ile teknik konular olmak üzere üç başlıkta toplam 50 soru yöneltilen sınavda, Sakarya'da toplam 245 aday ter döktü. Sınava katılan adaylar arasında mülki amirler, bazı bürokratlar ve kurum amirleri, Düzce İtfaiyesi yetkilileri, off-road ve motosiklet gruplarına mensup üyeler, Akyazı SABAH Derneği temsilcileri de bulunuyor.

Sınavın ardından açıklama yapan Sakarya Radyo Amatörleri Elektronik Haberleşme Teknolojileri Derneği (SAKRAD) Başkanı Erdal Güler, "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yılda en az 2 defa düzenlenen amatör telsizcilik sınavının 2015 birinci dönem sınavı, 09 Mayıs 2015 tarihinde, eş zamanlı olarak 16 ilde gerçekleştirildi. Bu illerden biri de Sakarya. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre ilimizde başarı oranı yüzde 63,33 olarak görülüyor. Tabi, bu sonuç sadece ilimiz amatör adaylarına ait değil. Çünkü ilimizdeki sınava Bolu, Düzce gibi çevre illerden de katılan oldu. Bilindiği gibi biz dernek olarak, sınav öncesi, hafta içi 5 gün süren bir kurs düzenlemiştik. Bu kursu internetten de canlı olarak yayınlamıştık. Bizim tespitlerimize göre düzenlemiş olduğumuz amatör telsizcilik sınavı hazırlık kursuna katılan ya da internette takip eden amatör adaylarının tamamına yakını başarılı oldu. Bu yıl en az bir sınav daha gerçekleşmesini bekliyoruz. Amatör adaylarına tavsiyem, derneğimizin sosyal medya ve internet adreslerini takip etsinler. Sınava yakın, derneğimizle irtibata geçerlerse sınava hazırlık konusunda desteklerimizden faydalanabilirler" şeklinde konuştu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklama ise şöyle: "5809 sayılı Kanunun 43'üncü maddesi ile Amatör Telsizcilik Sınavlarının Yapılması ve Belgelendirilmesi Kuruluşumuza devredilmiş olup, 9 Mayıs 2015 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Burdur, Çanakkale, Çorum, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kütahya, Sakarya, Samsun, Sivas ve Trabzon olmak üzere toplam 16 İlimizde başarı ile yapılmıştır. İllere göre başarı oranı Adana yüzde 60.13, Ankara yüzde 69.66, Antalya yüzde 67.94, Burdur yüzde 42.63, Çanakkale yüzde 85.48, Çorum yüzde 63.80, Erzurum yüzde 73.91, Gaziantep yüzde 69.89, İstanbul yüzde 66.13, İzmir yüze 70.83, Karabük yüze 55.17, Kütahya yüzde 64.66, Sakarya yüzde 63.33, Samsun yüzde 63.15, Sivas yüzde 59.72 ve Trabzon yüzde 53.19 olup, toplam ortalama yüzde 64.93'tür." - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Amatör Telsizcilik Sınavı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement