Sakarya'da Deniz Sezonunda Bin 630 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Deniz Sezonunda Bin 630 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, 12 Haziran'dan bu yana Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde bin 630 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

28.09.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, 12 Haziran'dan bu yana Karasu, Kaynarca ve Kocaali sahillerinde bin 630 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz sezonunun bitmesiyle sahil şeridinde görevli cankurtaran ekiplerinin görevlerinin sona erdiğini söyledi.

Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde yaz sezonunda bin 630 vatandaşın boğulmaktan kurtarıldığını belirten Arancı, "Karadeniz sahillerimizde yaz sezonu süresince herhangi bir boğulma olayı yaşanmaması için profesyonel ekiplerimizle çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı bilinçlendirme noktasında kuzey sahillerimizin tamamında broşürler dağıttık. Kumsala yakın ve tehlike arz eden bölgelere de uyarıcı tabelalar astık" diye konuştu.

Arancı, olası boğulma vakalarına anında müdahale ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İki zodyak, bir  ATV aracı, 7 jet ski, 26 gözetleme kulesi ve 45 cankurtaran personelimizle sahil şeritlerimizi baştan sona kontrol ettik. Yaklaşık 4 ay önce 'yüzelim ama üzmeyelim' diyerek açtığımız sezonu başarılı şekilde tamamladık. Vatandaşlarımızı sezonun sona ermesi ve bölgeden cankurtaran ekiplerimizin çekilmesi nedeniyle denize girmemeleri konusunda uyarıyoruz. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki sezonda profesyonel ekibimiz ve modern araç filomuzla vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Deniz Sezonunda Bin 630 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement