Sakarya'da Doktorun Darbedildiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Doktorun Darbedildiği İddiası

Kocaali Devlet Hastanesinde görevli doktorun, bir hasta yakını tarafından darp edildiği ileri sürüldü.

08.08.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaali Devlet Hastanesinde görevli doktorun, bir hasta yakını tarafından darp edildiği ileri sürüldü.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, hastanenin dahiliye uzmanı Dr. Atilla Önmez'in, 5 Ağustos'ta görevi başındayken bir hasta yakınınca saldırıya uğradığı belirtildi.

Açıklamada, Yenikent Devlet Hastanesine kaldırılan ve kafatasında çatlak oluşan Önmez'e 12 gün iş göremez raporu verildiği aktarıldı.

Tıbbi Hizmetler Başkan Vekili Op. Dr. Özcan Öktem ve Yenikent Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Adil Murat Akgül ile Önmez'i ziyaret eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam'ın, olayı şiddetle kınayarak Önmez'e geçmiş olsun dileğinde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, doktor Önmez'in, tedavisinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

Hastane personeli saldırıyı kınadı

Kocaali Devlet Hastanesi Acil Servis önünde toplanan hastane yönetimi ve personeli de saldırıyı kınadı.

Başhekim Dr. Selman Alıkılıç, yaptığı açıklamada, polikliniğe annesi için ilaç raporu yeniletmeye gelen bir kişinin, doktor Önmez'in "Hastayı görmeden, muayenesini yapmadan rapor yenilemem mümkün değil" sözleri üzerine kendisine ağır hakaretlerde bulunduğunu söyledi.

Önmez'in "Sen benimle nasıl böyle konuşursun?" demesiyle arbede yaşandığını aktaran Alıkılıç, şunları belirtti:

"Yaşanan arbede sonucu poliklinikte 10 dakika önce muayene olan ve kapıda bekleyen başka bir hasta ile doktorumuz darp edilmiştir. Aldığı darbeler sonucu Dr. Önmez, nörolojik şikayetlerin görülmesi üzerine ambulansla Yenikent Devlet Hastanesine sevk edildi. Tetkiklerde kafatasında çatlak tespit edilen doktorumuz, tedavi altına alınmıştır. İlçemize ve halkımıza şifa dağıtmak için özveriyle görev yapan doktorumuza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Dr. Önmez'e acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Doktorun Darbedildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement