Sakarya'da Dünya Hafızlarından Kuran Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Dünya Hafızlarından Kuran Ziyafeti

Sakarya\'da Dünya Hafızlarından Kuran Ziyafeti

Sakarya İl Müftülüğü tarafından düzenlen “Dünya Hafızlarından Kuran ziyafeti” geniş katılımla gerçekleşti.

26.06.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya İl Müftülüğü tarafından düzenlen "Dünya Hafızlarından Kuran ziyafeti" geniş katılımla gerçekleşti.

Sakarya İl Müftülüğünün ev sahipliği yaptığı dünyanın farklı ülkelerinden seçkin hafızların katılımıyla gerçekleşen kuran ziyafeti Adapazarı ilçesinde bulunan Tozlu Camiinde yapıldı. Gerçekleşen kuranı kerim ziyafetine Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Yaşar Cuhadar, İstanbul Kadıköy Fenerbahçe Camii Müezzini Numan Akbaş, Kuran-I Kerim güzel okumada dünya 1.'si Endonezyalı Taktir Feriza Hasan, Kuran-I Kerim güzel okumada dünya 5.'si Cezayirli Halid Ğırissy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Yaşar Cuhadar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu olarak geçtiğimiz yıl üçüncüsünü ve bu yılda dördüncüsünü düzenlediğimiz Uluslar arası hafızlık kuranı kerimi güzel okuma yarışmasını geçtiğimiz hafta Cuma günü İstanbul Fatih Camisinde bitirdik. 55 ülkeden toplam 90 yarışmacı katıldı. Bir hafta süren yarışmalar neticesinde yarışma tamamlandı. Geçtiğimiz yıl bu yarışma sadece İstanbul'da sınırlı kalmıştı. Bu sene farklı bir karar aldık. Ülkemize gelen bu bülbül sesli hafızları Anadolu insanımızla da buluşturalım dedik. Sadece İstanbullu vatandaşlarımız yararlanmasınlar dedik. Anadolu'ya da bir program düzenledik. Çok güzel programlar yaptık. Çok güzel kuranı kerim ziyafetleri düzenlendi. Gittiğimiz yerlerde cemaatimiz gerçekten kurana olan sevgisini, ilgisini gösterdi. Hamd olsun ki bugün sizlerle birlikteyiz. Manzarayı görünce milletimizin kuran sevgisini anlayabiliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerimler okundu. Vatandaşlar ise bu anı ölümsüzleştirmek için cep telefonlarına kaydetti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Dünya Hafızlarından Kuran Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement