Sakarya'da İş-kur Destekli İki Engelli İş Yeri Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da İş-kur Destekli İki Engelli İş Yeri Açıldı

Sakarya\'da İş-kur Destekli İki Engelli İş Yeri Açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldığı engelli iş yeri açma töreninde, "Temmuz ayı sonun itibariyle 6 bin engelli arkadaşımızı kamuda istihdam sağlayacağız" dedi.

12.05.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu katıldığı engelli iş yeri açma töreninde, "Temmuz ayı sonun itibariyle 6 bin engelli arkadaşımızı kamuda istihdam sağlayacağız" dedi.

İş-Kur Sakarya İl Müdürlüğü destekli iki engelli iş yeri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleşti. Bakan Süleyman Soylu konuşmasında, "Temmuz ayı sonun itibariyle 6 bin engelli arkadaşımızı kamuda istihdam sağlayacağız" diye belirtti. Bakan Soylu, "Ocak 1'den 12 Mayıs'a kadar 355 Bin'ini aşan kişiye bugün İŞ-KUR'umuz iş sahibi yapmak suretiyle ailelerine, kendilerine rızkı temin etme anlayışı ortaya koymuştur. Bu devam ediyor. Bu sayıda hedefimiz 1 Milyon civarındadır. İnşallah bu 1 Milyon civarındaki hedefimize ulaşacağız. 2002 yılında iktidara geldiğimizde 5 bin 777 kamuda görev yapan engelli vatandaşımız mevcut idi. Bugün ise o rakam tam yüzde 753 artışla birlikte bu rakam 43 bin 959'a ulaşmıştır. Buradan bir müjdeyi de engelli haftası nedeniyle paylaşmak istiyorum. 24 Nisan'da dünya'da ilk kez yapılan daha önce özürlü sınavı olarak bilinen ama daha sonrada E- KPSS olarak nitelendirdiğimiz, bu konuda dünyada ilk kez öncelik yaptığımız bir süreç içerisinde şunu ifade etmem gerekir ki yaklaşık 75 bin vatandaşımız 24 Nisandaki E-KPSS'ye girmiştir. Temmuz sonu itibariyle Allah nasip ederse 6 bin vatandaşımızı kamu istihdamı ile buluşturacağız. Temmuz sonu itibariyle 6 bin arkadaşımıza daha kamuda istihdamı da sağlayan bir anlayışı gerçekleştireceğiz" dedi.

"İSTİKRARSIZLIK BEKLEYENLER MURADINA EREMEYECEKLER"

Türkiye için istikrarsızlık bekleyenler muradına ermeyeceklerini de söyleyen Bakan Süleyman Soylu, "İstikrarsızlık bekleyenler bu beklentilerinde hiçbir zaman istedikleri murada eremeyecekler. Bu coğrafya sadece bizim yönettiğimiz, yürüttüğümüz bir coğrafya değildir. Bu coğrafya sadece devlet adamlarının, siyasetçilerin yönettiği ve yürüttüğü bir coğrafyada değildir. Bu coğrafya bize emanet edilen şu toprakların altında binlerce şehit kanıyla sulanmış ama o şehit kanlarının da emanetinin dünyanın yaratıcısı Cenabı Hak'ta olduğu ve onun demesiyle onun iradesiyle beraber hem de tam anlamıyla birlikte bir irade ile beraber şekillenen bir coğrafyadır. Bu coğrafya bir taraftan içinde bulunan gönül coğrafyasının, bir taraftan Ortadoğu'nun, Balkanların, Kafkasya'nın, Avrupa dahil bütün etrafımızdaki coğrafyanın denge ülkesidir, denge merkezidir. İşte bu denge merkezi olması hasabiyle biz dünden daha fazla gayret göstermeliyiz.Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız doğru ama çok çalışmalıyız. Biz eğer 2023 ve 2071 projeksiyonuna ulaşmak istiyorsak, eğer dünyanın en büyük 10 devletinden biri olmak istiyorsak, bu büyük projeleri gelecek ile buluşturmak ve gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak çok çalışmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İş-Kur destekli iki engelli iş yeri açıldı. Kurdele kesimi sonrası iş yerlerini gezen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kent Meydanındaki programı için ayrıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da İş-kur Destekli İki Engelli İş Yeri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement