Sakarya'da Onlarca Balık Telef Oldu - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Onlarca Balık Telef Oldu

Sakarya\'da Onlarca Balık Telef Oldu

Sakarya'nın Kaynarca lçesinden geçen Roçka Kanalı'nda 25-30 kilogramlık sazan ve yayın balıkları kıyıya vurdu.

29.09.2014 16:01  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İddiaya göre, ilçede faaliyet gösteren fabrikaların boşalttığı atıklar nedeniyle Büyükyanık Mahallesi'nden geçen Roçka Kanalı'ndaki balıklar zehirlendi. Telef olan 25-30 kilogramlık balıklar, kıyıya vurdu.

Durumu gören mahalle sakinleri, konuyu yetkililere aktardı. Bunun üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkilileri, inceleme başlattı.

"BU YIL YAŞANAN İKİNCİ BALIK KATLİAMI"

Acarlar Longozu Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Bayram Gedikli, yıl içindeki ikinci balık katliamını yaşadıklarını söyledi.

"Bunun önüne ne zaman geçilecek?" diyen Gedikli, "Balık ölümlerine ne zaman 'dur' diyecekler? Bu, doğa katliamı. Bu balıklar kaç yılda bu hale geliyor? Bir doğa katliamında yok olup gitti balıklar. 10 kilometrekarelik alanda canlı varlık, hiçbir şey kalmadı" ifadesini kullandı.

ÖLÜ BALIKLARI YİYEN KUŞLAR DA ÖLÜYOR

Gedikli, telef olan balıkları yiyen kuşların dahi öldüğüne dikkati çekerek, "Balık ölümlerinin çiftliklerden gelen atık sulardan kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Kimin attığını bilmiyoruz, kimseye de suç atmak istemiyoruz ama tabii ki ilaçlı sulardan kaynaklanan bir durum" diye konuştu.

Gedikli, yayın, kadife, turna, kızılkanat ve 20-30 kilogramlık sazan balıklarının telef olduğunu, yetkililerin önlem almasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Onlarca Balık Telef Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement