Sakarya'da Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Yakınlarına İftar Yemeği Verildi - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Yakınlarına İftar Yemeği Verildi

Sakarya\'da Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Yakınlarına İftar Yemeği Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde Sakarya Valiliği tarafından organize edilen şehit aileleri gaziler iftar programı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katılımı ile gerçekleşti.

10.07.2015 02:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde Sakarya Valiliği tarafından organize edilen şehit aileleri gaziler iftar programı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katılımı ile gerçekleşti.

Düzenlenen iftar programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam başta olmak üzere Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Gaziler ve Gazi yakınları katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program oruçların açılmasının ardından selamlama konuşmalarına geçildi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı selamlama konuşmasında, " Şehit yakınlarımız, gazilerimiz hem aziz milletimizin hem devletimizin göz bebeğidir. Onlar bizim için çok özel ve çok değerlidir. Kalbimiz her zaman siz değerli şehit yakınları, gazilerimiz ile beraberdir. Devletimizin bütün kurum ve kuruluşları şehit yakınlarımızın, gazilerimizin hizmetindedir. Biz yardımlaşma, dayanışma paylaşma duygularının zirveye ulaştığı dostluk, kardeşlik duyguların en güçlü olduğu bu mübarek ramazan ayında böylesine seçkin bir toplulukla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise yaptığı selamlama konuşmasında, "Büyük Türk milleti olarak bizler bağımsızlığımızın kıymetini bildiğimiz gibi hatıralarımızın da kıymetini biliyoruz. Uhud'da şehit düşen Hz. Hamza bize göre şehitlerin efendisidir. Her şehit kavmi, ırkı, soyu ne olursa olsun Hz. Hamza'nın soyundandır, onun hamurundandır. O yüzden bizde, bizim kültürümüzde er meydanından kaçılmaz, ölürsem şehit kalırsam gaziyim diye ölüme koşulur. Şahadet herkese nasip olmayacak bir makamdır. Şehitlerimiz bizim milletimizin onuru, gururudur. Her biri ayrı bir kahramanlık destanı yazdı onların. Ama en çokta şehit ve gazi yakınları onlar birer kahramanlık destanı yazdılar ve bugün kaybettikleri ile evlatlarıyla, eşleriyle, babalarıyla onur ve şeref duyuyorlar. Bu şerefe bizimle birlikte oldukları zamanlarda onlarla paylaşıyoruz. Bu şerefi onlarla paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bizim vatan bildiğimiz topraklar isimli ve isimsiz şehitlerin, gazilerimizin bizlere birer mirası, emaneti. Bizde onların emaneti olan bu vatanı canlarımız pahasına koruyacağımıza yemin etmiş bir milletiz. Bakanlık olarak bu duygu ve sorumluluk anlayışıyla biz şehitlerimizin geride bıraktıklarına, gazilerimize ve onların ailelerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Geride kalanları ayakta tutmaya çalışıyoruz. Onlar için refah üretecek politikalar geliştirmeye çalışıyoruz. Biz şehitlerin ve gazilerin yakınlarına hürmeti şehit ve gazilerimize hürmet olarak görüyoruz. Yakınlarına sahip çıkmak şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmaktır bir manada. Ülkemiz üzerinde hayaller kuran yerli ve yabancı karanlık odaklara şunu hatırlatmak isterim. Bu topraklar için geçmişte ölümden kaçmayanlar, bugünde kaçmıyorlar, yarında kaçmayacaklardır" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Yakınlarına İftar Yemeği Verildi - Son Dakika


Advertisement