Sakarya'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki terör saldırısını kınayarak, "Kimileri hala eski alışkanlıklarını sürdürerek, şiddete ve silaha sarılarak, halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor.

11.04.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki terör saldırısını kınayarak, "Kimileri hala eski alışkanlıklarını sürdürerek, şiddete ve silaha sarılarak, halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Bu tür girişimlere, kamu düzenini bozmaya yeltenenlere, vatandaşlarımızın özgür iradesine ipotek koymaya kalkışanlara asla müsamaha gösterilemez. Güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle, istihbaratıyla gece gündüz teyakkuz halinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya devam edecektir. Bütün gücümüzle bunların karşısında duracağız" dedi.

Erdoğan, Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, darbe ve vesayet heveslilerinin üzerine giderken, demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri güçlendirmek için reformları hayata geçirirken, ekonomiyi güçlendirmek Türkiye'yi büyütmek için çalışırken, Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada itibarlı bir ülke haline dönüştürmenin çabası içindeyken envai çeşit şer odağıyla mücadele ederken, Sakarya'nın her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi.

Alanda toplananlara "Bugün de yeni Türkiye mücadelemizde yanımızda mısınız? Yeni anayasa teklifimizi kabul ediyor musunuz? Sakarya başkanlık sistemini istiyor mu?" diye soran Erdoğan, "Evet" yanıtının üzerine, "Maşallah, Allah coşkunuzu eksik etmesin. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Eğer birileri bugün başkanlık sisteminden endişe ediyorsa, bunun tek sebebi vardır. Ne biliyor musunuz? Bunlar artık bu parlamentoya giremeyeceklerinden korkuyorlar da onun için. Yeni Türkiye yolunun zor olduğunu, meşakkatlerle dolu olduğunu biliyoruz. Bu yolda hem içeride hem dışarıda önümüze pek çok engeller çıkartılacak. Biz bunu da biliyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl önce Türkiye'nin milli gelirinin 234 milyar dolar iken, 840 milyar dolara yükseldiğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buraya durup dururken gelmedik ki ya. Çalıştık, koştuk, gayret ettik. Buraya böyle geldik. Hatırlayın o Gezi olaylarını... 17-25 Aralık darbe teşebbüsü bunun ilk işaretleriydi önümüzü kesmek için. Çağlayan Adliyesi'nde savcımızın şehit edilmesi olayının da gerisindeki hedeflerden biri budur. Allah rahmet etsin. Gelin ruhuna birer Fatiha okuyalım. Ekonomide yaşanan dalgalanmaların bir kısmı küresel gelişmelerle ilgiliyse, bir kısmı da doğrudan bu amaca yöneliktir. Aynı şekilde çözüm sürecini rayından çıkartmak için gösterilen gayretleri de ben bu kapsamda değerlendiriyorum."

Ağrı'daki terör saldırısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'daki terör saldırısına ilişkin şunları söyledi:

"Ağrı Diyadin'de askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü, aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundular. Bu saldırıyı huzurunuzda şiddetle kınıyorum. Şu anda çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist, askerlerimize karşı şu anda bir çatışmanın içinde. Şimdi, malum siyasi parti, işte bu bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayreti içerisinde. Ben diyorum ki eğer demokrasi diyorlarsa, temel hak ve özgürlük diyorlarsa, bunun yolu silahtan geçmez, bunun yolu sandıktan geçer. Bu kafayla, bu mantıkla da hiçbir zaman bunlar bir yere varamaz. Kimileri hala eski alışkanlıklarını sürdürerek, şiddete ve silaha sarılarak, halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Bu tür girişimlere, kamu düzenini bozmaya yeltenenlere, vatandaşlarımızın özgür iradesine ipotek koymaya kalkışanlara asla müsamaha gösterilemez. Güvenlik güçlerimiz, askeriyle, polisiyle, istihbaratıyla gece gündüz teyakkuz halinde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya devam edecektir. Bütün gücümüzle bunların karşısında duracağız."

"Onların demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını ağızlarından düşürmediklerine bakmayın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin her fırsatı kullandığını ve kullanmaya devam edeceğini, bu coğrafyada yaşandığı ve coğrafyanın mirasına sahip çıkıldığı sürece bu tür olayların meydana geleceğini dile getirdi.

Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya Türküsü şiirinden "İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya/Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya/Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak/Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak" dizelerini aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle devam etti:

"İşte bizim milletimizin alın yazısı da bu coğrafyanın bin yıldır kendisine yüklediği vazifeyi yerine getirmektir. Bu kutlu davanın hep birlikte neferleri olmaktan asla yüksünmedik, yüksünmeyeceğiz. Selahaddin Eyyubi'nin, Kılıçarslan'ın, Alparslan'ın, Osman Gazi'nin, Fatih'in, Yavuz Sultan Selim Han'ın izinden gidiyor olmak bize ancak şeref verir, şeref. Malazgirt Ovası'ndaki savaşa beyaz kefeniyle çıkan Alparslan ne hissediyorsa, Çanakkale'de düşmanın üzerine aslan gibi atılan Mehmetçik de aynısını hissediyordu. Yahya Kemal'in 'Bir yaz günü geçtik Tuna'dan kafilelerle' diye ifade ettiği heyecan neyse, 23 Nisan 1920'de dualarla Gazi Mustafa Kemal'in başında olduğu o parlamento üyelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarken tekbirlerle, duyduğumuz heyecan aynıydı. Geçtiğimiz 12 yıl boyunca Türkiye'yi geliştirmek, kalkındırmak, büyütmek yolunda elde ettiğimiz her başarıda bizim de duyduğumuz heyecan aynıydı."

Erdoğan, yeni Türkiye hedefinin yeni "kızıl elma"ları olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İ'lay-ı Kelimetullah'ın bugünkü somutlaşmış halidir. Kendi tarihinden, kendi kültüründen, kendi medeniyetinden kopuk olanlar bunun bilemez, bunu anlayamaz çünkü bunlar köksüz. Onlar başka yerlerden, başka kaynaklardan besleniyor. Bu milletle bunların kan uyuşmazlıkları var. Artık geçmişte yıllarca yaptıkları gibi milletimizi zehirlemelerine izin vermediğimiz, buna engel olduğumuz için bize kin besliyorlar, diş biliyorlar. Bunlar, 70 yılı bulan çok partili siyasi hayatımızın 40 yılını, koalisyonlarla, darbelerle, ara dönemlerle, terörle, çatışmayla heba etme pahasına gizli iktidarlarını sürdürmüşlerdir. Şimdi milli iradenin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar. Saldırdıkları, düşmanlık besledikleri Tayyip Erdoğan değil, bizatihi milletin ta kendisidir."

Cumhurbaşkanlığı makamında vesayetin temsilcisinin değil, bizatihi milletin kendi temsilcisinin bulunmasından rahatsızlık duyulduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz, onların demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını ağızlarından düşürmediklerine bakmayın. Onların demokrasiden anladıkları sadece kendilerinin iktidarda olabilmesidir, millet yetki verirse. Onların özgürlükten anladıkları sadece kendi hayat biçimlerinin egemen olmasıdır. Onların insan haklarından anladıkları, herkesin kendi çizdikleri sınırları içinde kalmasıdır. Bunları tüm millet adına talep ettiğinizde hemen işin rengi değişir. İşte o zaman demokrat gözükenlerin bir anda en azılı faşist kesildiklerini görürsünüz. Özgürlük sevdalısı olarak ortada dolaşanların, ellerinden gelse size nefes dahi aldırmak istemediklerine şahit olursunuz. İnsan hakları diyenlerin aslında despotlukta en ileride bulunduklarını fark edersiniz. Hamdolsun milletimizin desteğiyle bunların güç aldıkları tüm kanalları kapattık. Darbenin, vesayetin, terörün, krizin, kaosun olmadığı yerde bunlar hayat bulamazlar, inşallah bulamayacaklar. Kurdukları her tezgah kendi başlarına geçti, sarıldıkları her kurtarıcı kendi kendini imha etti. Şimdi tüm umutlarını ya bir doğal afete ya bir ekonomik krize ya bir dış kaynaklı gelişmeye bağladılar. Dünyada Türkiye, milletimiz aleyhine ne oluyorsa, ne söyleniyorsa, ne yapılıyorsa hemen ona sarılıyorlar. Eğer böyle bir gelişme yoksa, bizzat kendileri mektup yazarak, lobi yaparak, adamlarını göndererek bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar. Yazık, çok yazık. Hayra vesile olduğunuz, hayırlı bir iş yaptığınız yok. Hiç değilse şerrinizi milletten uzak tutun. Sakarya'dan bir kez daha ikaz ediyorum, bir kez daha ifade ediyorum, bu yol millete çıkmaz, milletin desteğini alarak iktidara çıkmaz, ancak ve ancak uçuruma çıkar. Hiç uzağa gitmeye gerek yok. Şöyle Türkiye'nin 20-25 yılına bir bakın bu uçurumun dibinde yatan pek çok partiye rastlarsınız."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement