Sakarya'da Üretilen Toyota C-HR'nin Türkiye Lansmanı Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Sakarya'da Üretilen Toyota C-HR'nin Türkiye Lansmanı Yapıldı

Toyota'nın Sakarya'da üretilen C-HR Türkiye'de üretilecek ilk crossover ve hibrit araç olacak. Aracın Türkiye tanıtımı yapıldı.

10.03.2016 17:16  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, fabrika ana binasında yapılan tanıtım toplantısındaki konuşmasında, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye için yeni bir dönemin başladığını, yeni model C-HR'ın Türkiye'de üretilecek ilk crossover ve hibrit araç olacağını söyledi.

Bu proje için 350 milyon avro yatırım yaptıklarını ifade eden Kato, "Bu yatırımla toplam yatırımımız 1,7 milyar avroya, üretim kapasitemiz ise yılda 150 bin adetten 280 bin adete çıkacaktır. Ayrıca bin kişinin üzerinde istihdam gerçekleştireceğiz. Üretimimizin ortalama yüzde 80'ini ihraç ediyoruz. Bu yeni modelle üretimimizin yüzde 90'ını ihraç ediyor olacağız. Yeni iş fırsatlarıyla yeni projemiz Sakarya ve Türkiye ekonomisini de güçlendirecek" diye konuştu.

Kato, Toyota C-HR'ın dünya prömiyerinin Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirildiğini hatırlatarak aracın dünyaya Sakarya'dan ihraç edileceğini, Sakaryalıların da bu araçla gurur duyacağını dile getirdi.

"TÜKETİCİ OLARAK BU ARAÇ İLGİMİ ÇEKTİ"

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da Toyota'nın yeni modelinin hayırlı olmasını diledi.

Hibrit modelin Türkiye'de ilk olmasının önemine değinen Coş, "Tüketici olarak bu araç benim ilgimi çekti. Seri üretime geçmesini sabırsızlıkla bekleyip müşterilerinden biri olmayı da düşünüyorum. Türk tüketicilerin kaliteli, güvenlikli, ekonomik ürünler kullanması konusunda da bu yeni modelin ihtiyaca cevap vereceğine inanıyorum. Bizi en çok memnun eden husus hem ilimizin hem ülkemizin ihracatının arttırılmasına ve istihdamın artmasına önemli bir katkı sağlamasıdır" ifadesini kullandı.

Aracın teknik özellikleri hakkında bilgiler veren Kalite Güvence Bölümü Proje Müdürü Melih Yüceer ise ulaştıkları kalite seviyesinin, Toyota fabrikaları arasında en iyiler arasında değerlendirildiğine işaret etti.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin gelişmiş mühendislik kabiliyetleri ve tüm çalışanların yoğun ve özverili çabaları sayesinde projenin başarıya ulaştığını vurgulayan Yüceer, "Bu projede özellikle mühendislik açısından büyük aşamalar kaydettiğimizi, bunun da ülkemiz açısından büyük bir kazanım olduğunu söylemekten gurur duyuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından araç, basın mensuplarına ve katılımcılara tanıtıldı.

ARACIN ÖZELLİKLERİ

Toyota'nın kompakt crossover segmentindeki yeni temsilcisi Toyota CH-R, 1.2 Turbo benzinli, 1.8 Hybrid ve 2.0 benzinli olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip olacak. 1.2 Turbo versiyonu 116 DIN/HP güç üretirken, 1.8 litrelik Hybrid versiyon ise 122 DIN/HP güç üretecek. Ürün gamının tepe noktasında yer alan 2.0 litrelik motor ise 150 DIN/HP güce sahip olacak.

1.2 Turbo versiyonu, 6 ileri manuel vitesli önden çekiş veya CVT otomatik şanzımanlı dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı şanzıman ve çekiş tipiyle üretilecek. 1.8 Hybrid versiyonu CVT şanzıman ve önden çekiş imkanı sunarken, 2.0 litrelik motor ise CVT şanzıman ve önden çekişle üretilecek.


Sakarya\'da Üretilen Toyota C-HR\'nin Türkiye Lansmanı Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sakarya'da Üretilen Toyota C-HR'nin Türkiye Lansmanı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mahmut: Japon malı ama Türkiye de üretilmiş bu da bişi 3 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement