Sakarya'daki 500 Yıllık Karaçam Koruma Altına Alınacak - Son Dakika
Yerel

Sakarya'daki 500 Yıllık Karaçam Koruma Altına Alınacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, Sakarya'nın Taraklı ilçesi Karagöl Yaylası'nda bulunan ve yaklaşık 500 yıllık olduğu tespit edilen karaçam ağacının koruma altına alınacak.

06.09.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca, Sakarya'nın Taraklı ilçesi Karagöl Yaylası'nda bulunan ve yaklaşık 500 yıllık olduğu tespit edilen karaçam ağacının koruma altına alınacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, karaçam ağacının koruma altına alınması için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nün etüt çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

Ağacın koruma altına alınması için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimat verdiği kaydedilen açıklamada, bölge halkı tarafından yıllarca korunan ve 5 asırdır varlığını sürdüren karaçamın son yıllarda gövdesinde çıra maksatlı oyulmalar yüzünden tahribat meydana geldiği ifade edildi.

Karaçam ağacı "Tabiat Anıtı Statüsü" kazanacak

Bakan Eroğlu'nun talimatıyla ağacı koruma altına almak için çalışma başlatıldığı belirten açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın görev alanına giren ve orman vasfı olan arazide bulunan karaçama yapılacak çalışmalar sonucunda, çevresindeki diğer kaynak değerlerle birlikte tabiat anıtı statüsü verilecek. Böylece en az 500 yıllık bir tarihe tanıklık eden bu ağacın uzun bir süre daha dimdik ayakta durması için gerekli koruma sağlanmış olacak" denildi.

Bu arada, Türk Kızılayı Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz'ın sosyal medyada konuya ilişkin paylaşımlarının ardından bakanlığa ulaştığı ve bunun üzerine çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'daki 500 Yıllık Karaçam Koruma Altına Alınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement