SASKİ Genel Müdüründen Sel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

SASKİ Genel Müdüründen Sel Açıklaması

SASKİ Genel Müdüründen Sel Açıklaması

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, dünden beri etkisini arttıran yağmurun mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirtti.

06.06.2014 20:42  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, dünden beri etkisini arttıran yağmurun mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirterek, "Meteorolojiden aldığımız verilere göre metrekareye 100 kilograma varan yağış söz konusu" dedi.

Keleş, sağanaktan Sakarya'nın güney bölgesinde, Geyve'den başlamak üzere Çaybaşı Yeniköy, Akyazı ve Hendek'in etkilendiğini söyledi.

Kısa sürede afete dönüşebilecek miktarda yağış düştüğüne dikkati çeken Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yağışın başladığı andan itibaren hatta daha öncesinden meteorolojiyle görüşerek gerekli önlemleri aldık. Özellikle bu tür afetlerde ortaya çıkan selin basmış olduğu yerleşimler, özellikle Geyve bölgesi ciddi şekilde etkilendi. Geyve'nin merkezinde 1,5 metreye kadar varan etkilemeler söz konusu. Şu anda Büyükşehir, SASKİ ve ilçe belediye ekiplerimiz formülasyon halinde çalışmalarını sürdürüyor."

Temizlik işlemleri, suyun doğal yollardan ve evlerden tahliyesiyle ilgili çalışma yürütüleceğini anlatan Keleş, Akyazı, Hendek ve Kargalıhanbaba bölgelerinin de taşkından etkilendiğini kaydetti.

Keleş, suyun büyük oranda boşaltıldığını vurgulayarak, çalışmaların 2 güne kadar tamamlanmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Vatandaşlardan tedirgin olmamalarını isteyen Keleş, çalışmalarla ilgili şu bilgiyi paylaştı:

"Yoğun şekilde çalışıyoruz, çalışmalarımız gece boyunca devam edecek. Şu anda sahada 150-200'e yakın iş makinemiz var. Bütün sahada 400-500 personelimiz var. Özellikle bu taşkından etkilenen bölgede çok kısa sürede çalışmaları normalleştirmeye çalışacağız. Şu anda ciddi olarak maddi hasar söz konusu. Özellikle köy yollarında uçmalar tahribatlar var. Vatandaşlarımızın eşyalarında, evlerinde kayıplar söz konusu. Kayıp çalışmaları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü vasıtasıyla yürütülecektir. 24 saat ayaktayız, bu çalışmaları sürdürüyoruz. İnşallah bir daha böyle bir afetle karşı karşıya kalmayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel SASKİ Genel Müdüründen Sel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement