Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Sakarya'daki Sağanak

Sakarya\'daki Sağanak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: "Büyükşehir Belediyesi olarak baskınlarında zarar gören ilçelerimizde yaraların sarılması için devletimizin tüm kurumlarıyla işbirliği içerisinde, büyük bir özveri ile çalışıyoruz"

07.06.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve, Hendek, Akyazı, Sapanca ve Kocaali ilçelerinde taşkınlar nedeniyle hasar gören altyapının onarımına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, su baskınlarında zarara uğrayan Geyve, Hendek, Karapürçek ve Akyazı ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Geyve'de Büyükşehir ve SASKİ ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları inceleyen Toçoğlu, daha sonra Belediye Başkanı Murat Kaya ile bir araya geldi. Geçmiş olsun dileklerini ileten Toçoğlu, daha sonra selde kaybolan Taner Yaman'ın babası Şaban Yaman ile görüştü.

Toçoğlu, daha sonra Setçe, Bağcığaz, Belpınar ve Yaylak köylerine ulaşımı sağlayan grup yolunda AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ile inceleme yaptı. Toçoğlu, ağır hasar alan ve yer yer çöken grup yolunun kısa sürede onarılacağını belirtti.

"İçme suyu kaynağındaki sıkıntı giderilecek"

Daha sonra Karapürçek ilçesini ziyaret eden Toçoğlu, Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ile görüştü.

Uludere içme suyu kaynağına giden yoldaki çökmeler üzerinde hummalı çalışma gerçekleştirildiğini aktaran Toçoğlu, "Ekiplerimiz selde çöken grup yolunun dolgusunu tamamlamak için çalışıyor. Yolun kullanıma açılması için çalışmalar yürütüyoruz. Yolun kullanıma açılmasının ardından içme suyu kaynağındaki sıkıntı giderilecek" ifadesini kullandı.

Akyazı ilçesini de ziyaret eden Toçoğlu, isale hattının zarar gördüğünü ve Alaağaç Deresi üzerinde ekiplerin büyük özveriyle çalıştığını kaydetti.

Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak baskınlarında zarar gören ilçelerimizde yaraların sarılması için devletimizin tüm kurumlarıyla işbirliği içinde, büyük özveriyle çalışıyoruz. İlçelerimizdeki grup yollarında çökmeler var. Ekiplerimiz bölgelerin dolgusunu, yolun tamiratını gerçekleştiriyor. Akyazı ve Karapürçek ilçelerimizin içme suyu isale hatlarında da önemli hasar var. Ekiplerimiz bölgede, inşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Toçoğlu daha sonra Büyükşehir heyeti ile Hendek 2. OSB ve su baskınlarında büyük hasar gören Kargalıhanbaba köyünde ve Yeşilyurt bölgesinde incelemelerde bulundu. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement