Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika
Yerel

Sakarya'daki Sağanak

Sapanca Kaymakamlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, selden zarar gören ev, tarla ve iş yerlerine yönelik hasar tespit çalışmalarına başladı.

01.10.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sapanca Kaymakamlığı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, selden zarar gören ev, tarla ve iş yerlerine yönelik hasar tespit çalışmalarına başladı.

Göl Mahallesi'ndeki evini su basan Fatma Furtaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel felaketinde evindeki bütün eşyaların zarar gördüğünü anlattı.

Çok mağdur olduğunu vurgulayan Furtaca, "Allah beterinden saklasın ama mal da canın yongası. Eşyaların hiçbiri kullanılmıyor, hepsini attık. Evde kalamadık. Bir arkadaş da kaldık. Su çekildi ama bu havada kuruması mümkün değil. Ne yapacağız bilmiyorum. Kışın bir yer bulmak şart, durumumuz da pek iyi değil" ifadesini kullandı.

Furtaca, AFAD ekiplerinin hasar tespit çalışmaları yaptığına işaret ederek, "İnşallah yardımcı olurlar" dedi.

53 yaşındaki Ayşe Çakmak da bütün eşyalarının su içerisinde kaldığını belirterek, şunları söyledi:

"Hepsi ıslanmış, atılacaklar. Dün akşam komşularda kaldık. Sabah geldik ama bir şey yapamadık. Ne yapacağız bilmiyorum. Hasar tespit yapıldı, fotoğraf da çektiler su varken. Resmen havuzun içerisinde yüzüyorduk. Bir oğlum hem okuyor hem de çalışıyor. Başka eşya alacak gücüm de yok. Ellerinden ne gelirse yardım etsinler bize. Bu Allah'tan geldi, kuldan gelmedi. Artık ne ellerinden geliyorsa yardımcı olsunlar, bizi bu çamurun içerisinden çıkarsınlar."

Öte yandan, Kurtköy deresi kenarındaki itenin sağanak nedeniyle çöken yolunda ekiplerce sağlamlaştırma ve temizlik çalışmaları yapıldı. Ekipler, Mahmudiye Deresi'nde de sağanak nedeniyle biriken molozları kepçeyle temizliyor.

Çalışmaları sırasında su borusunun patlaması ekiplere zor anlar yaşattı. Sapanca-İzmit yolu ile park halindeki araçlara fışkıran tazyikli suyun yayılmaması için iş makineleriyle çalışma gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'daki Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement