Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sakarya'dan Kısa Kısa

AK Parti milletvekili adayı Şaban Dişli, Geyve, Pamukova, Taraklı, Adapazarı, Akyazı ve Hendek ilçelerini ziyaret etti.

11.10.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti milletvekili adayı Şaban Dişli, Geyve, Pamukova, Taraklı, Adapazarı, Akyazı ve Hendek ilçelerini ziyaret etti.

İlçelerde esnafın sorunlarını dinleyen Dişli, vatandaşlara partisinin seçim beyannamesini anlattı.

Dişli, Türkiye'nin AK Parti kadrolarına ihtiyacı olduğunu belirtti.

AK Parti'nin, seçim beyannamesinde işçiden çiftçiye, sanayiciden ev hanımına, gençlerden emeklisine kadar her kesime hitap eden projeler yer aldığını kaydeden Dişli, "Bizim verdiğimiz vaatler, ortaya koyduğumuz projelerin hepsi hayat bulur. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın bir teminatıdır. AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi, Türkiye'nin yüzünü yeniden güldürecektir" ifadesini kullandı.

-Taraklı

Taraklı ilçesinde, sezonun ilk Kanlıca mantarının kilogramı 15 liradan satılıyor.

Karagöl Yaylası'nda yetişen ve çevre sakinlerinin önemli bir gelir kaynağı olan Kanlıca mantarı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Muhsin Karaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye yaklaşık 1,5 saat uzaklıktaki yaylaya yürüyerek gittiğini ve mantar topladığını söyledi.

Topladığı mantarları pazarda satışa sunduğunu dile getiren Karaoğlu, "Masraflarımı sattığım ürünlerden çıkarıyorum. Saatlerce internet ve televizyon başında oturmaktansa, mantar gibi doğal ürünleri toplamak beni rahatlatıyor" dedi.

- Serdivan'da göçük

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKi), Serdivan'da alt işveren firma tarafından yürütülen yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarında yaralanan işçinin, sağlık durumunun iyi olduğunu, olayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

SASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Serdivan'da alt işveren firma tarafından sürdürülen yağmur suyu hattı döşeme çalışmaları esnasında göçük meydana geldiğini ve bir işçinin yaralandığı bildirildi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen işçi Şükrü Bulut'un sağlık durumunun iyi olduğu, olayla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığı kaydedildi.

- Aile eğitimlerine kayıtlar sürüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen sertifikalı eğitim programlarına kayıtlar devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aile Eğitimi ve Çocuk Gelişimi Kursları'nda 23 Ekim Cuma gününe kadar kayıtların devam edeceğini bildirdi.

Yüce, "Aile Eğitim programımız kapsamında 3-6 yaş, 7-11 yaş ve 12-18 yaş arasındaki çocukların yetiştirilmesi konusunda velilerimize eğitimler verilecektir. Baba Destek Eğitimlerimizde ise veliler 3-6 yaş ve 7 -11 yaş arası çocukların yetiştirilmesi konusunda eğitim alacaktır" diye konuştu.

Ankara'daki terör saldırısı

Yarın yapılması planlanan İtfaiye Yeni Hizmet Binası ve Sentetik Saha Temel Atma Töreni iptal edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Daha önce 12 Ekim Pazartesi günü, saat 16.00'da gerçekleştirileceği ilan edilen İtfaiye Yeni Hizmet Binası ve Sentetik Saha Temel Atma Töreni, ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement