Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Turizm Fakültesi 2016-2017 eğitim yılında bin 100 öğrenciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

24.08.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Turizm Fakültesi 2016-2017 eğitim yılında bin 100 öğrenciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, fakülte, Sapanca'da yeni yapılan yerleşkeyle yeni eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.

Sapanca'daki yeni binasında, 21 derslik, 400 kişilik gösteri merkezi, 2 adet cep sineması ve 150 araç kapasiteli otopark ve yemekhanenin bulunduğu fakülte 5 bin metrekarelik kullanım alanına sahip.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sapanca'da eğitme başlayacak Turizm Fakültesi'nin Sapanca turizmine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Eylül ayında başlayacak eğitim yılıyla birlikte Turizm Fakültesi öğrencilerinin Sapanca'da eğitim görmeye başlayacağını anlatan Elmas, öğrencilerin, Sapanca Belediyesi ile imzalanan protokol ile hiçbir mağduriyet yaşamayacağını belirtti.

Elmas, Sapanca ve kampüs arasında ulaşım hizmetinin ücretsiz olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Birinci ve ikinci öğretim öğrencilerimiz için ulaşım hizmeti gün içinde sürekli olacak. Sapanca Belediyesi tarafından öğrencilerimize sosyal imkanlar sağlanacak. Buna göre, Sapanca'da birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflar olmak üzere, eğitim görecek öğrencilere Sakarya Üniversitesi ve Turizm Fakültesi arasında, Sapanca Belediyesi tarafından tahsis edilen toplu taşıma araçlarıyla gün içinde yapılacak ring hizmeti verilecek ve öğrenciler ulaşım ücreti ödemeyecek. Yine Sapanca Belediyesine ait sosyal tesislerde Turizm Fakültesi öğrencileri indirimli hizmet alacak."

-Hendek

Hendek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri mahallelerde asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, Sofular Mahallesi'nde başladıkları 700 metrelik ve Sukenarı Mahallesi'nde başladıkları 550 metrelik yolun asfalt çalışmasını tamamladı ayrıca Tuzak Mahallesi'nde de 850 metrelik yolda asfalt çalışmasına başladı.

Asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, ekiplerin çok yoğun çalıştıklarını belirterek, "Çalışmalarımızı yerinde inceliyoruz. Vatandaşlarımız ile sohbet edip onların taleplerini alıyoruz. Ekiplerimiz bir yandan kilit parke çalışmaları bir yandan da asfalt çalışmasına yoğun bir şekilde devam ediyor. Sofular ve Sukenarı mahallelerimizde asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Halkımıza hayırlı olsun." dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement