Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya\'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Pamukova ve Geyve'ye hizmet sunacak olan Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmaların tamamlandığını bi·ldi·rdi·.Keleş, gazeteci·lere yaptığı açıklamada, Alifuatpaşa'da 40 bin dönüm arazi üzerinde inşa edi·len Geyve-Pamukova Arıtma Tesisimizin tamamlandığını, önümüzdeki günlerde 25 milyona mal olan bu tesisin açılışının yapılacağını belirtti.

18.09.2016 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Pamukova ve Geyve'ye hizmet sunacak olan Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmaların tamamlandığını bi·ldi·rdi·.

Keleş, gazeteci·lere yaptığı açıklamada, Alifuatpaşa'da 40 bin dönüm arazi üzerinde inşa edi·len Geyve-Pamukova Arıtma Tesisimizin tamamlandığını, önümüzdeki günlerde 25 milyona mal olan bu tesisin açılışının yapılacağını belirtti.

Geyve ve Pamukova ilçelerinin tüm atık sularını en ileri düzeyde arıtacak teknoloji ve kapasiteye sahip olduklarını ifade eden Keleş, şunları kaydetti:

"Bundan böyle şehrin güneyinden Sakarya Nehri'ne endüstriyel ve evsel atıklar karışmayacak. Bölgenin atık suları, ileri teknoloji ile arıtma işleminden geçerek doğal ortama deşarj edilecek. Kanalizasyon hattımızda sona yaklaştık. Arıtma tesisimizin inşası şu anda tamamlanmış durumda. Tesise su alımı yapıldı, son testlerini gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde hep birlikte tesisimizin açılışını yaparak şehrimizin hizmetine sunacağız. Şehrimizin birçok noktasında içme suyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Bunun yanında atık su arıtma tesislerimizin de sayısını arttırıyoruz. Geyve ve Pamukova ilçelerinin atık sularını arıtacak olan tesisimiz hem SASKİ hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uzaktan algılama sistemiyle düzenli olarak kontrol edilecek. Geyve'de şu anda inşası devam eden 47 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon şebekesi de Atık su Artıma Tesisimize entegre olacak. Toplamda 25 milyonluk yatırımımızla bölgedeki çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz. Bölgenin atık suları en ileri teknoloji ile arıtılarak ilçelerimizin doğal güzellikleri korunacak. Sakarya Nehri Karadeniz'e daha temiz ulaşacak."

Pazartesi günü öğrencilere belediye otobüsleri ve ADARAY ücretsiz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezar Ercan, yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması dolayısıyla ulaşımda yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

Öğrencilerin toplu taşıma hizmetlerinden daha rahat faydalanmaları için otobüs ve sefer sayılarını arttırdıklarını ifade eden Ercan, "Pazartesi günü itibarıyla uygulamaya geçecek olan yeni hareket saatlerine sakus.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilir. 19 Eylül Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve ADARAY'da ulaşım öğrenciler için ücretsiz olacak. Öğrenci kardeşlerimiz şoför arkadaşlarımıza öğrenci kimlik kartlarını göstermek suretiyle bu imkandan faydalanabilirler. Eğitim sezonu süresince öğrencilerimiz ulaşımda yaşanan yoğunlukla ilgili toplu.tasima@sakarya.bel.tr e-posta adresine tüm şikayet, öneri ve taleplerini bildirebilirler. Öneri ve şikayetleri titizlikle değerlendiriyoruz. Hedefimiz toplu taşımada maksimum vatandaş memnuniyetidir. Ayrıca okulların açıldığı ilk gün yılın en çok trafik yoğunluğu yaşanan günüdür. Mümkün mertebe vatandaşlarımızı toplu taşıma araçlarımızı kullanmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimize üstün başarılar temenni ediyoruz."

Servis ücretlerine zam iddiası asılsız

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, öğrenci servis ücretlerine zam yapıldığı konusunda kamuoyuna yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca yapılacak olası zamların Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararı alınmadıkça yürürlüğe giremeyeceği, vatandaşların servis anlaşmalarını yaparken resmi rakamları dikkate almaları önemle vurgulandı.

Servis taşımacılığı ücret tarifesiyle ilgili tasarruf yapma yetkisinin yalnızca UKOME'nin elinde olduğu Büyükşehir Belediyesi Yasasına dayandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Servis anlaşması yapacak olan vatandaşlarımız herhangi bir mağduriyetin vuku bulmaması adına halihazırda uygulanmakta olan bu ücret tarifesine göre adımlarını atmalıdırlar. Belirtilen konuyla ilgili olarak olası şikayetlerin Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası birimine veya toplu.tasima@sakarya.bel.tr e-posta adresine yönlendirilmesi önemle rica olunur.

Açıklamaya göre 2015-2016 ücretleri şu şekilde:

"0-3 kilometre 90 lira, 3-5 kilometre 100 lira, 5-7 kilometre 110 lira, 7-9 kilometre 120 lira, 9-11 kilometre 130 lira, 11-13 kilometre 135 lira, 13-15 kilometre 140 lira, 15-17 kilometre 145 yira, 17-19 kilometre 150 lira, 19-21 kilometre 155 lira."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement