Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya\'dan Kısa Kısa

Kaynarca Engelliler Derneği, ihtiyaç sahibi engelliye akülü engelli aracı hediye etti.

18.12.2016 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaynarca Engelliler Derneği, ihtiyaç sahibi engelliye akülü engelli aracı hediye etti.

Karaçalı Mahallesi'nde yaşayan ortopedik engelli Muhammet Karaçal, ihtiyaç duyduğu akülü engelli aracına Kaynarca Engelliler Derneğinin yaptığı yardımla kavuştu.

Dernek Başkanı Fatma Gömenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, akülü engelli aracı sayesinde bir engellinin daha hayatını kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dernek olarak son dönemde Haşim Pestil adlı yaşlı bir hastaya da tekerlekli sandalye temin ettiklerini belirten Gömenç, yardımlarının süreceğini dile getirdi.

Ortopedik engelli Muhammmet Karaçal da aracı olmadığı için evden dışarı çıkamadığını ifade ederek, "Bu araç sayesinde bir bakıma özgürlüğüme kavuştum. Engelliler Derneği Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ederim." dedi.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası

Hendek ilçesinde özel bir okul tarafından Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Okul müdürü Melek Karagöz Kuru, etkinlikte yaptığı konuşmada, teknolojinin esir aldığı topluma geçmiş yaşantıları hatırlatmak, sahip olduğu gelenek ve görenekleri korumak amacıyla okul lobisinde otantik eşyalarla köy evi kurduklarını söyledi.

Öğrenciler, köy evi konsepti içerisinde Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü dolayısıyla sema gösterisi yaptı.

Program, çeşitli etkinliklerin ardından son buldu.

Ferizli'de 2 bin 172 kursiyere eğitim verildi

Ferizli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Sosyal Dayanışma Merkezi'nde (SODAM) bu yıl 2 bin 172 kadın kursiyere eğitim verildiğini bildirdi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede kadınlara yönelik kurulan Sosyal Dayanışma Merkezi'nde (SODAM) çeşitli kursların verildiğini söyledi.

Kadınların kurslara yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "El sanatları ve diğer harcamalar tamamen merkez tarafından karşılanmaktadır. Bayanlar yaptıkları el işi ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı da yapmaktadırlar." diye konuştu.

Erdoğan, merkeze gelen kadınların birbirleriyle tanışarak kaynaştıklarını belirterek, "Kendi aralarında etkinlik yapmaktadırlar. Bu yıl 2 bin 172 kadın kursiyere eğitim verildi. 2017 yılında da çalışmalarımız aynen devam edecektir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement