Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği öğrencileri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi'ni ziyaret etti.

20.03.2017 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği öğrencileri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyarette, her besini rahat bir şekilde yiyemeyen çocuklara yönelik "Glutensiz Waffle" etkinliği gerçekleştirildi.

Sakarya Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Sevda Akçay, Sosyal Gelişim Merkezi'nin etkinlikleri ile çocukların çok keyifli ve mutlu dakikalar geçirmelerine vesile olduklarını söyledi.

Aynı duyguları yaşayan, arkadaşları ile birlikte waffle yapıp, güvenle yiyen çocukların daha sonra tasarım dersi faaliyetleriyle eğlendiklerini ifade eden Akçay, şunları dile getirdi:

"Sosyal Gelişim Merkezi olumlu sosyal davranışların bireyleri yaşam boyu etkilediği ve bu nedenle söz konusu alanlardaki çalışmalarla özel gruplara yer vermenin önemini bir kez daha gösterdi. Malzeme olarak içeriğinde gluten bulundurmadığına yönelik raporları olan firma ürünleri kullanıldı. Bu güzel etkinlik için öncelikle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına, daha sonra glutensiz ürün üreterek hayatımızı kolaylaştıran firmalara çok teşekkür ediyorum."

-Kültür-sanat etkinlikleri

Büyükşehir Belediyesi mart ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında yarın 22. yılında Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) Resim ve Fotoğraf Sergisi ile "Sezai Karakoç ve Diriliş Düşüncesi" konulu panel Sakaryalılar ile buluşacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, günün ilk programında 1994 yılında kurulan ve bünyesinde resim, fotoğraf, edebiyat ve müzik gibi sanatsal, sosyal etkinlikleri barındıran dernek tarafından hazırlanan 22. Yılında SAGÜSAD Resim ve Fotoğraf Sergisi'nin açılışı Sakarya Sanat Galerisi'nde 18.00'de gerçekleştirilecek.

Sergi, 23 Nisan Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

"Sezai Karakoç ve Diriliş Düşüncesi'" konulu panelde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Sarı, Araştırmacı-Yazarlar Yüksel Kanar, Nizamettin Yıldız ve Ömer Tayyar Aslan konuşmacı olarak yer alacak.

Adapazarı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan panel 20.00'de başlayacak.

- Çanakkale Şehitleri Akyazı SGM'de anıldı

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi'nde (SGM) "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma" programı düzenlendi.

SGM öğrencileri program kapsamında günün anlam ve önemine ilişkin gösteriler sergiledi.

Programda Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiir çocuk kulüplerinde eğitim gören öğrenciler tarafından okundu. Merkezin drama öğrencileri "Çanakkale İçinde" isimli piyesi sergilerken, bağlama dersi alan öğrenciler ise Çanakkale türküsünü seslendirdi.

Program sonunda Çanakkale şehitlerinin savaş alanında yaşadıkları zor günleri yad etmek için katılımcılara hoşaf ve kuru ekmek dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement