Sakarya DSİ: 30 Kasım'da Bölge Su Altında Kalacak - Son Dakika
Güncel

Sakarya DSİ: 30 Kasım'da Bölge Su Altında Kalacak

Devlet Su İşleri 14ncü Bölge Müdürü Sedat Özpınar, Melen Projesi kapsamında yapılacak büyük baraj öncesinde küçük bir baraj yapılması gerektiğini söyledi.

19.11.2014 16:39  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri 14ncü Bölge Müdürü Sedat Özpınar, Melen Projesi kapsamında yapılacak baraj inşaatı için evleri kamulaştırılanların elektriklerinin bir ay önceden kesildiği yönündeki iddialarla ilgili olarak, bölge halkının yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Sedat Özpınar, İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak ve yılda 1 milyar 71 milyon metreküp su sağlayacak projede baraj yapımı aşamasının, bölgede istimlak sonrasında süren sıkıntılar nedeniyle aksadığını söyledi.

Özpınar Bölgede yapılacak büyük baraj öncesinde küçük bir baraj yapmamız gerekiyor. Ancak bunun için için evleri istimlak nedeniyle kamulaştırılan Beyler, "Paralar ve Ortaköy'de yaşayan 330 hanede bazı ev sahipleri evlerini boşaltmıyor" dedi.

Özpınar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 4 aydır bu evlerin boşaltılması için uğraş veriyoruz. Son olarak 4 Kasım tarihinde Sakarya Valiliği ile görüşerek bir an önce evlerin boşaltılması için çalışma yapılmasını istedik. Çünkü 30 Kasım'dan sonra bölgede yapılacak baraj nedeniyle su tutma başlayacak ve evler de sular altında kalacak. Bu yüzden de 17 Kasım tarihine kadar evlerin elektrik ve sularının kesilmesi gerekiyordu. Valilik de bir gün gecikmeyle 18 Kasım tarihinde jandarma yardımıyla elektrik kurumuna bölgede oturanların evlerini boşaltmaları için elektriklerinin kesilmesini sağladı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya DSİ: 30 Kasım'da Bölge Su Altında Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement