Sakarya Expo 2016'ya hazır - Son Dakika
Güncel

Sakarya Expo 2016'ya hazır

MÜSİAD; 16'ıncı Uluslararası fuarını 9-12 Kasım 2016 tarihleri arasında MÜSİAD EXPO 3.High Tech Port MÜSİAD ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF): CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek.

01.11.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği, Başbakan Binali Yıldırım'ın Gala'ya katılacağı ve bazı bakanlarında ikili iş görüşmelerinde yer alacağı MÜSİAD EXPO 2016'ya Sakarya'dan da; Taraklı Termal Turizm, Özelitte Giyim, Okuyanlar Masa, STK Makine katılarak stand açacak. Fuar'da ayrıca Sakarya'dan yüzlerce işadamı, Dünya'nın 66 ülkesinden ve ülkemizden katılan işadamlarıyla ikili iş görüşmesi gerçekleştirecek.

Konuyla ilgili Sakarya Medyası ile kahvaltıda bir araya gelen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç; "MÜSİAD camiası olarak ülkemiz için hiç durmadan yorulmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz" diyerek, açıklamasına şöyle devam etti: "MÜSİAD Bu sene binlerce yatırımcı, işadamı, alım heyetini aynı çatı altında buluşturarak, eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek üç dev uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak. 1993 yılından beri her iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO Türkiye'nin yabancı vizyona ve uluslararası rekorlara sahip olan ve Avrasya'nın en büyük uluslararası fuar merkezi CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek. 16. MÜSİAD EXPO 3.High Tech Port MÜSİAD ve 20. Uluslararası İş Forumu (IBF) için bütün hazırlıklar tamam. Yatırımcıları büyümeye ve birlikte kazanmaya teşvik edecek fuar organizasyonu için heyecan dorukta. MÜSİAD EXPO: sektör temsilcilerini bir araya getiren dünya çapında önemli bir fuar, ticari iş birliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlara uygun zeminler hazırlayan güçlü bir organizasyon. Asya'dan Avrupa'ya, Afrika ülkelerinden Türkî Cumhuriyetlerine kadar geniş bir yelpazede yerli ve yabancı çok sayıda yatırımcı iş adamı ve katılımcı firmayı İstanbul'da buluşturuyor. Bu sene düzenlenecek organizasyon: toplam 8 holde 700'ün üzerinde MÜSİAD üyesi yerli ve yabancı şirkete ev sahipliği yapacak. 2014'te 102 ülkeden 7.000 seçkin işadamına, 250 bin yerli ziyaretçiye ev sahipliği yapan organizasyon için bu yıl katılımda artış bekleniyor."

Ticari Hamlelerimizle Ekonomiye Katkı Sağlamaktayız
Ülke olarak 2008'de başlayan ve hala da devam etmekte olan küresel krizde büyümeyi sürdürdüklerini belirten Genç: "Düşük küresel büyüme ve yavaşlayan dünya ticareti ortamında Türk firmalarının dünya pazarındaki payı devlet tarafından uygulanan politikalarında sayesinde sürekli artış gösterdi. Bu artışa, camia olarak bizler de yoğun yorucu çalışmalarımızla destek veriyoruz. Amacımız "İş burada" sloganı ile 16. sını gerçekleştireceğimiz fuar ile en güzel ürünlerimizi ve en kaliteli ürünlerimizi dünya vitrinine çıkartarak yapacağımız ticari girişimlerle katkı sağlamak ve ülkemizin markalaşmasında önemli bir rol üstlenmektir" dedi.

Fuarın Bu Yılki Öncelikli Hedef Kıtası Afrika
"Özellikle üretici ve ihracatçı firmalar için daralan pazarlar karşısında, gelişen yeni pazarlara ulaşmak büyük önem teşkil ediyor" diyen Genç: "Bu bağlamda yurt dışından birçok ziyaretçiyi ve alım heyetini ağırlayan fuarın bu yılki öncelikli hedef kıtası; Afrika. Bu yıl Afrika pazarına yönelen MÜSİAD, Nijerya, Nijer, Gana, Fildişi, Etiyopya ve Güney Afrika'daki işadamlarının fuarda yer almalarını sağlayarak iki ülke arasındaki ticareti artırmayı hedeflemektedir. En güçlü pazarlama mecralarından biri olan fuarlar, rekabet gücünü kaybetmek istemeyen ve büyümek isteyen firmalar için ciddi önem arz ediyor. Bu bağlamda, MÜSİAD EXPO bu yıl daha da ön plana çıkıyor" diyerek, önemini belirtti.

Sürdürülebilir Nitelikli İşler
İçinde olduğumuz düşük küresel büyüme ve yavaşlayan dünya ticareti ortamında Ülkemizin refah seviyesini arttırmak için ekonomik etki alanını genişletmeye ve niteliksel olarak güçlü nicelikçe çok olan işler ortaya koyma derdindeyiz. Tüm bunları yaparken sürdürülebilirliği çok önemsiyoruz sürdürülebilirlik yaşadığımız bu coğrafyaya ekonomik katkı sunmaktan, tüm paydaşlarımıza en yüksek katma değeri üretmeye kadar oldukça geniş bir alanı ifade ediyor.

Sakarya'nın Marka Değerine Katkı Sağlayacak Bir Fuar Olacak
MÜSİAD EXPO 2016'ın Sakarya içinde büyük önem arz ettiğini ve Sakarya'nın marka değerine katkı sağlayacak bir fuar olduğuna vurgu yapan Ahmet Genç: "Bizler İş dünyası temsilcileri olarak yeni pazarlar bulma mevcut pazarlarda da yeni olanaklar oluşturma çabasındayız. Müslüman işadamları arasında global iş ağı kurulması amacıyla yola çıkılarak kurulan ve güvenilir küresel bir iş ağı sunan IBF, bu sene İnovasyon Ekonomisi ve Yatırım Ekosistemi" başlığı ile yeni iş fırsatlarının adresi olacak B2B görüşmeleri kapsamında katılımcı firmalarımız ile yerli yabancı fuar katılımcılarına, Sakarya ve çevresindeki turizm ve yatırım yapılabilecek potansiyelleri anlatacağız. Şehrimizin yerli ve yabancı yatırımcılar gözünde cazibesini arttıracağımız bir etkinlik olacak. Bu organizasyon kapsamında İstanbul'a gelen yatırımcılara Sakarya'yı tanıtacağız ve Sakarya gelmelerini, yatırım yapmalarını sağlayacağız. Bu çalışmada Sakarya'nın iş hacmi yoğun Marmara Bölgesi'nin Anadolu'ya açılan kapısı olmasının da büyük önemi olduğuna özel vurgu yapacağız" dedi.

Ekonomiyi Konuşan Değil Canlandıran Olmak Önemli!

Sakarya'mızı dünya pazarlarında en iyi şekilde temsil edilmesi hususuna gönül veren MÜSİAD üyeleri olarak ekonomimizde sorumluluk almak için elimizi değil tüm bedenimizi taşın altına koymak istedik. Bizim amacımız ülkemizin, şehrimizin kazanmasıdır. Ekonomi denince akla sadece para gelmemeli, önce yeterlilik ve memnuniyet gelecek, sonra hizmet gelecek. Bu ikisi olmadan, yani memnun olmadan para kazanılmaz. Sakarya'nın ekonomik sahada kalkınabilmesi için faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Sadece sorunları tespit edip sunmak ile kalmayıp sonrasında bu sorunların çözümü noktasında üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Biz ekonomi konuşan kişiler olmak istemiyoruz, biz ekonomiyi harekete geçiren, ekonomiyi canlandıran, ekonomik faaliyette bulunan tüm işletmelerin daha fazla şehre katma değer sağlaması adına icraat yapan kişiler olmak istiyoruz.
Üyelerimizin birbirlerini tanıması, ticari iş birliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar için tüm üyelerimizi ve misafirlerimizi fuarımızda hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak görmek arzusundayız.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sakarya Expo 2016'ya hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement