Sakarya Savaşının Kazanıldığı Topraklar Milli Park Oluyor - Son Dakika
Güncel

Sakarya Savaşının Kazanıldığı Topraklar Milli Park Oluyor

Sakarya Meydan Muharebesi'nin gerçekleştiği topraklar milli park olma yolunda ilerliyor.

15.07.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Meydan Muharebesi'nin gerçekleştiği topraklar milli park olma yolunda ilerliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise bu toprakların en kısa sürede koruma altına alınabilmesi ve milli park olarak tescil edilebilmesi için sürece dahil diğer kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu yürütüyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Meydan savaşının geçtiği alanlar bu özel önemi dolayısıyla Milli Park ilan edilmek üzere geniş bir ekip tarafından incelendi. Milli Park olarak düşünülen alanda kaynak değerleri noktasal ve alansal kaynak değerleri olarak iki başlık altında incelendiği belirtilen açıklamada, "Bu alanlar salt coğrafi birer birim değil tarihi hafızasının günümüzde yaşayan somut dayanakları olması sebebi ile mümkün olduğunca görsel olarak tespit edilen savaş dönemine ait kalıntılarla birlikte o döneme ait hatıralar ve yazışmalarda değerlendirildi. Belirlenen bu noktasal ve alansal kaynak değerlerin coğrafi olarak Haymana ve Polatlı bölgesi içerisinde yoğunlaştığı görüldü. İncelemeler sonunda oluşturulan raporda bütün kaynak değerlerinin bulunduğu bir harita ortaya çıkarıldı ve bu harita kadastro verilerinin incelenmesinden sonra yeniden ele alınarak muhtemel Milli Park sınırını oluşturacak" denildi.

-"MİLLİ PARK SÜRECİNİ HIZLANDIRMAK İÇİN TARAFLARLA TOPLANTILAR YAPILIYOR"-

Dünya harp tarihi içerisinde hem süre hem de askeri harp stratejileri kapsamında özel anlam ifade eden Sakarya Meydan Muharebesi'nin geçtiği alanların milli park olarak tescil edilerek en kısa sürede koruma altına alınabilmesi için çalışmalara hız veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise sürece dahil diğer kamu kurum ve kuruluşları ile toplantılar gerçekleştiriyor. Son olarak milli park tescili için uygun görüşleri gereken bu kurumlar ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir Başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıda kurumlar arasında görüş alış verişinde bulunularak, milli park konusunda olumlu görüş bildirmeleri için problemli konular masaya yatırıldı ve konulara çözümler üretildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sakarya Savaşının Kazanıldığı Topraklar Milli Park Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement