Sakarya, Spor Turizminde Atağa Kalkacak - Son Dakika
Spor

Sakarya, Spor Turizminde Atağa Kalkacak

Sakarya, Spor Turizminde Atağa Kalkacak

MARKA tarafından desteklenen proje kapsamında spor turizmi envanteri çıkarılarak, kentin bu alanda iddialı konuma gelmesi hedefleniyor.

18.08.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen proje kapsamında, Sakarya'nın spor turizmi envanterinin çıkarılması amaçlanıyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal İyem'in yürütücülüğünü yaptığı proje kapsamında, kentin turizm logosu, sloganı, kentte yetişen ünlü spor adamlarının rol alacağı 54 saniyelik reklam filmi hazırlanması, spor turizmi çalıştayı gerçekleştirilmesi ve bu alanda envanter çalışması yapılması planlanıyor.

Projeye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve MARKA hibe desteği veriyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin spor turizmi açısından gelişime müsait olduğunu belirterek, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sportif anlamda Sakaryamızı önce Türkiye'ye, sonra da tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu anlamda il müdürlüğü olarak çaba içindeyiz. Sakarya'nın tanıtımına sporla vizyon katmak istiyoruz" diye konuştu.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. İyem de eylülde alanında uzman yerli ve yabancı spor ve bilim adamlarının katılacağı spor çalıştayı gerçekleştireceklerini dile getirerek, "Sakarya'nın potansiyelini en iyi şekilde kullanarak, cazibesini arttırmak istiyoruz" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sakarya, Spor Turizminde Atağa Kalkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement