Sakarya Üniversitesinde Öğrencilerden Formasyon Protestosu - Son Dakika
Güncel

Sakarya Üniversitesinde Öğrencilerden Formasyon Protestosu

Sakarya Üniversitesinde Öğrencilerden Formasyon Protestosu

Sakarya Üniversitesinde yaklaşık 1500 öğrenci formasyon haklarının kaldırılmasına yönelik başlatılan çalışmayı protesto etti.

09.04.2014 19:13  Güncelleme: 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversiesi Esentepe Kampüsü'nde bugün öğleden sonra kafeteryada toplanan yaklaşık bin 500 ögrenci Yüksek Öğrenim Kurumunun, formasyonla ilgili olarak bazı değişiklikler öngören çalışmasını protesto etti. Ellerinde 'Varşa şekliniz KPSS'de yarışa bekleriz', 'Ne çektin be FEF' yazılı pankartlar taşıyan ögrenciler Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne doğru yürüyüşe geçtiler. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile görüşmek isteyen öğrencilere rektörün yurtdışında olduğu söylendi. Ancak üniversiteliler rektörlük önüne gelerek rektör yardımcısı Musa Eken ile görüşmeden ayrılmayacaklarını söylediler. Ancak bu istek kabul edilmeyince yaklaşı 250-300 ögrenci tüm uyarılara rağmen rektörlüğe girerek rektör yardımcısı Eken ile odasına çıkıp görüştüler. Rektör Yardımcısı Eken öğrencilere bu sorunun YÖK'e iletilmesi noktasında yardımcı olacaklarını söyleyince ögrenciler sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Üniversitesinde Öğrencilerden Formasyon Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement