Sakarya Valisi Coş, Kentin Sağlık Yatırımlarını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Sakarya Valisi Coş, Kentin Sağlık Yatırımlarını Değerlendirdi

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kentin sağlık hizmetleri alanında iç ve dış turizme hitap eden bir merkez haline gelmesinin en büyük arzuları olduğunu bildirdi.

05.04.2016 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kentin sağlık hizmetleri alanında iç ve dış turizme hitap eden bir merkez haline gelmesinin en büyük arzuları olduğunu bildirdi.

Coş, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, günde birçok hastanın hastanelere giderek şifa bulmaya çalıştığını söyledi.

Kentteki bütün sağlık kurumlarının mesai gözetmeksizin millete hizmet verebilmek için gayret gösterdiğini vurgulayan Coş, verilen hizmette yaşanan bir aksamaya bile çok üzüldüklerini, o nedenle hatasız olmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Vali Coş, hiç kimsenin ideal noktada olmadığını ancak düne baktıklarında daha iyi noktada olduklarına işaret ederek, "Dün hayal gibi gelen, 'burada yapılabilir mi?' dediğimiz konuların ilimizde başarıyla gerçekleştirildiğini biliyoruz. Dünyada tek olduğu söylenen Ağrı Tedavi Merkezi'ne kadar pek çok konuda 'vatandaşımız başka yere gitmeden memleketinde sağlık hizmeti alsın' diye arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığının da desteğiyle gece gündüz hizmet vermek için vatandaş odaklı bir yaklaşımı ön plana çıkarmaktadırlar." diye konuştu.

Sakarya'nın artık civar il ve ilçelerden her gün yüzlerce hastanın şifa bulmak için geldiği bir merkez haline geldiğini vurgulayan Coş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eskisi gibi vatandaşın hastasını aracına veya ambulansa alıp hastane hastane yoğun bakım aramasına gerek yok. O, daha ambulansla giderken intikal ettirilen duruma göre ne yoğun bakım ihtiyacı varsa, nerede müsaitse otomatik olarak yönlendiriliyor. Burada eğer yoğun bakım o anda yoksa en yakın merkez neresiyse, Düzce'yse oraya, Kocaeli'yse oraya gidiyor. Bazen bakıyorsunuz Yalova'dan buraya geliyor. Bu, tamamen yoğun bakım kapasitelerinin verimli kullanılmasıyla ilgili bir husus. İnşallah daha iyi noktaya ulaşması için hep beraber çalışacağız. Eleştiri, öneri ve değerlendirmelerden de yararlanıyoruz. Sakarya'nın sağlık hizmetleri alanında iç ve dış turizme hitap eden bir merkez haline gelmesi, en büyük arzumuz. İnşallah bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Amacımız, vatandaşımızın sağlık hizmetlerine en kalite şekilde ulaşmasıdır."

Özel sağlık hizmetlerinin de kentte artmasını arzuladıklarını dile getirerek, özel sağlık kuruluşlarını Sakarya'ya yatırım yapmaya davet etti.

Toplantıda, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam ve İl Sağlık Müdürü Bilge Kağan Kaya, çalışmalar ve projeler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya Valisi Coş, Kentin Sağlık Yatırımlarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement