Sakarya Villalar Bölgesinde Toprak Kayması Meydana Geldi - Son Dakika
Güncel

Sakarya Villalar Bölgesinde Toprak Kayması Meydana Geldi

Sakarya Villalar Bölgesinde Toprak Kayması Meydana Geldi

Sel bu kez Sapanca'yı vurdu (3) VİLLALAR BÖLGESİNDE TOPRAK KAYMASI MEYDANA GELDİ Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde dün gece başlayan şiddetli yağış nedeniyle Kurtköy Deresi çevresinde bulunan villalar bölgesinde toprak kaymaları meydana geldi.

30.09.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sel bu kez Sapanca'yı vurdu (3)

VİLLALAR BÖLGESİNDE TOPRAK KAYMASI MEYDANA GELDİ

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde dün gece başlayan şiddetli yağış nedeniyle Kurtköy Deresi çevresinde bulunan villalar bölgesinde toprak kaymaları meydana geldi. Olay yerine gelen Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer bölgede incelemelerde bulunurken bazı ev ve otellerden de vatandaşlar tahliye edilmeye başlandı.

SAPANCA SON 50 YILIN EN BÜYÜK YAĞIŞINI ALDI

Sapanca son 50 yılın en büyük yağışını aldğını söyleyen Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, "Sapanca son 50 yılın en büyük yağışını aldı. Derelerimiz taşkın bir vaziyette. Allaha şükür korkulacak can kaybımız yok. Hanelerinde kurtarılan vatandaşlarımız oldu. Şuan itibariyle mahsur kalan vatandaşımız yok. Valimiz afetle mücadeleyi kontrol ediyor. Devletimiz bütün imkanlarıyla burada ve bir yandan da yağış devam ediyor. Özellikle dere yataklarına yakın vatandaşlarımız dikkatli olmalarını istiyoruz."diyerek uyarıda bulundu.

'OTEL VE SİTELERDEN TAHLİYE İŞLEMLERİ SÜRÜYOR'

Otel ve sitelerden vatandaşların tahliye işlemlerinin sürdüğünü belirten Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün gece saat 22.00 dan itibaren yoğun yağmur yağışı devam etti. Sapancamız son 50 yılın sel felaketini yaşıyor. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Devlet Su İşleri iş makinalerini gönderdi. Yanık, Kurtköy, Mahmudiye, Akçay, İstanbul dere dereleri taşmış durumda. Belli yerlerde köprüler yıkıldı. Can kaybımız olmaması için çalışmaları yürütüyoruz. 50'ye yakın vatandaşımız kurtarıldı. Otellerden ve sitelerden tahliye işlemleri sürüyor.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Villalar Bölgesinde Toprak Kayması Meydana Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement