Sakarya'yı CeBIT Sakarya ve Piyasa Gazeteleri Temsil Etti - Son Dakika
Güncel

Sakarya'yı CeBIT Sakarya ve Piyasa Gazeteleri Temsil Etti

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü yerel medya ile birlikte 11-14 Eylül tarihleri arasında CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na katıldı.

20.09.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BYEGM Avrasya'nın bir numaralı bilişim, teknoloji ve iletişim platformu olan CeBIT Bilişim Eurasia'da yer alarak teknolojiyle buluşturduğu projelerini kamuoyuyla paylaştı. BYEGM'nin katkılarıyla CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na katılan yerel medya temsilcileri kendi çalışmalarını ve bölgelerini tanıtma imkanı buldu. BYEGM Avrasya'nın bir numaralı bilişim, teknoloji ve iletişim platformu olan Cebit Bilişim Eurasia'da yer alarak teknolojiyle buluşturduğu projelerini kamuoyuyla paylaştı. BYEGM'nin katkılarıyla Cebit Bilişim Eurasia fuarına katılan yerel medya temsilcileri kendi çalışmalarını ve bölgelerini tanıtma imkanı buldu. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü fuar kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile devlet ve hükümet yetkililerinin gerçek sosyal medya hesaplarının bir arada takip edilebileceği "Kamudan Al Haberi" mobil uygulamasını, 81 ilden 500'e yakın yerel gazetenin haberlerine erişimin sağlanabildiği 'Anadolu'nun Sesi' mobil uygulamasını, enformasyon hizmetleri faaliyetleri, basın kartı başvuru sistemini ve dijital ortama aktarılan geçmişten günümüze zengin fotoğraf arşivini, paydaş kurum, kuruluş ve koleksiyoncuların fotoğraf envanterine paylaşabilecekleri bir dijital fotoğraf platformu oluşturmak üzere yürüttüğü 'Ulusal Fotoğraf portalı projesini de fuarda tanıttı.

"En çok beğenilen stantlardan birine sahibiz"
Yerel basını çeşitli organizasyonlarla kamuoyuyla buluşturan ve çalışmalarıyla basına destek sağlamayı amaçlayan BYEGM, bu fuar ile yerel medyanın Avrasya'nın önemli bilişim, teknoloji ve iletişim platformlarından birinde tanıtılmasını sağlıyor. Fuarda çeşitli illerden seçilen 40 yerel medya kuruluşu kendi çalışmalarını ve bölgelerini tanıtırken, fuar kapsamında iletişim ve teknoloji alanındaki yeniliklere ve gelişmelere yerinde incele fırsatı buldu. Fuarda yerel medya mensuplarının stantlarını gezen Karakaya yerel medya mensuplarından çalışmaları hakkında bilgi alarak sohbet etti. BYEGM olarak bu yıl CeBIT'e ilk kez katıldıklarını belirten Karakaya "İlk kez katılıyor olmamıza rağmen tasarım ve içerik açısından en çok beğenilen stantlardan birine sahibiz. Genel Müdürlüğümüzün son yıllarda katlettiği mesafeyi genel izleyiciyle ulaştırması açısından CeBIT son derece önemli. Yerel basını CeBIT'e taşıyor olmak da önem verdiğimiz bir diğer konu. DES Sistemi, Anadolu'nun Sesi uygulaması, Avrupa Birliği Projeleri'nin devamı olarak potansiyeli yüksek 40 yerel medyayı buraya taşıdık. Umarım faydalı olur" dedi.

SAKARYA ve PİYASA Gazetesi standına ilgi
CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na yerel medya ile katılan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinden 40 yerel basın arasından seçtiği PİYASA Gazetesi, kendisine ayrılan stantda Sakarya'yı temsil etti. Türkiye'nin en prestijli organizasyonu olan CeBIT Eurasia'ya 13 Eylül Cumartesi günü SAKARYA Gazetecilik ve Yayıncılık olarak katılan PİYASA Gazetesi, Fuar Özel Sayısı ile ziyaretçilerin büyük beğenisini aldı. BYEGM tarafından tahsis edilen stantda çalışmalarını ziyaretçilerle paylaşan SAKARYA ve PİYASA Gazetesi aynı zamanda Sakarya ilinin de tanıtımını yaptı. Genel Yayın Yönetmeni Levent Bayri, Reklam Koordinatörü İbrahim Fil ve Teknik Müdür Murat İnan, standı gezen ziyaretçilere Sakarya ilini ve yayınları hakkında bilgi verdi. Fuar süresince dağıtımı yapılan SAKARYA ve PİYASA Gazetesi ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördü.

BYEGM Genel Müdürden ziyaret

Stantları tek tek gezen Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, yerel medya temsilcileri ile tanışarak, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Sakarya standını ziyaret eden genel Müdür Murat Karakaya, Piyasa ve Sakarya gazetesi temsilcileri ile sohbette bulundu, Sakarya'nın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Karakaya, gazete ekibine çalışmalarında başarılar diledi. Genel Yayın Yönetmeni Levent Bayri, bu önemli fuara katılımcı olarak davet edilmeleri nedeniyle genel müdür Murat Karakaya'ya gösterdikleri ilgi ve sağladıkları tanıtım desteği için teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sakarya'yı CeBIT Sakarya ve Piyasa Gazeteleri Temsil Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement