Sakin Şehir Unvanı Şavşat'ta Bayram Havası Yaşattı - Son Dakika
Güncel

Sakin Şehir Unvanı Şavşat'ta Bayram Havası Yaşattı

Sakin Şehir Unvanı Şavşat\'ta Bayram Havası Yaşattı

Artvin' in Şavşat ilçesinin, Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda Cittaslow belgesi alarak Türkiye'nin 10"uncu Sakin Şehri olması büyük sevinçle karşılandı.

26.06.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin' in Şavşat ilçesinin, Cittaslow 2015  Genel Kurulu'nda Cittaslow belgesi alarak Türkiye'nin 10"uncu Sakin Şehri olması büyük sevinçle karşılandı.

Cittaslow 2015 yılı Genel Kurulu, Evrensel Expo 2015 Milano Fuarı çerçevesinde, 20 Haziran 2015 tarihinde İtalya'nın Abbiategrasso kentinde yapıldı. Genel Kurula katılan ilçe Kaymakam Cemil Sarıoğlu ile Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Cittaslow - Sakin Şehir sertifikasını Cittaslow Başkanı Gian Luca Marconi ve Genel Direktör Pier Giorgio Olivetti'den aldı. Şavşat böylelikle Türkiyede Cittaslow - Sakin Şehir sertifikası alan 10'uncu ilçe oldu. Seferihisar, Perşembe, Yalvaç, Taraklı, Gökçeada, Vize, Akyaka, Yenipazar ve Halfeti'ye daha önce Cittaslow belgesi verilmişti.

Cittaslow belgesini almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ilçe Kaymakam Cemil Sarıoğlu, "Şavşat'ın kalkınması için Sakin Şehir sertifikası almasının çok önemli olduğunu düşündük. Ardından da belediyemizle ve Kalkınma Ajansı ile birlikte logoyu alabilmenin yollarını aradık. Ülkemizde ilk Sakin Şehir logosunu alan Seferihisar'a giderek incelemelerde bulunduk. Sonra da Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem ilçemize gelerek incelemeler yaptı. Geniş katılımlı toplantılar düzenledik. Ardından da müracaatımızı yaptık. Sakin Şehir logosunun ilçenin büyümesi ve gelişmesi için çok uygun bir yerel kalkınma modeli olduğuna karar verdik. Sakin Şehir olabilmek için gerekli 70 kriterin zaten büyük çoğunluğu ilçemizde vardı" dedi. Cittaslow logosu Salyangoz ile ilgili olarak da değerlendirme yapan Başkan Sarıoğlu şunları söyledi:

"Salyangoz'un yumuşak dokusunu korumak için sert bir kabuğu, dünyayla iletişim kurmak için de antenleri vardır. Gittiği yerde de iz bırakır. Bizler de tarihimizi, örfümüzü, adetimizi, kısaca yöresel dokuyu bozmamak ve onu korumak için uğraşacağız. O kabuk sayesinde tarihimizi ve kültürümüzü koruyacağız. Antenlerimiz sayesinde dünyadan kopmayacağız. Dünya ile iletişim kuracağız ve mutlaka bir iz bırakacağız. Şavşat'a gelen yerli ve yabancı herkesin gönlünde mutlaka güzel bir iz bırakacağız. Çok mutluyuz. İlçemizin geleceğine çok büyük bir katkı sunacak. Doğasıyla, kültürüyle, her şeyi ile barışık, turizm boyutunda çok önemli gelişmeler olacak. 'Yerden göğe güzellik' diye bir sloganımız var. İşte Şavşat. Cittlaslow'un Şavşat'la birebir örtüştüğünü düşünüyorum. Arkamızda büyük bir güç oluşturduk. Şavşat'ı dünyanın, ülkemizin parlayan yıldızı yapacağız. Çok istekliyiz, çok mutluyuz, çok arzuluyuz, çok duyguluyuz."

Cittaslow'un geçmişin değerlerini, zenginliklerini ve lezzetlerini korumayı ve bugünle buluşturmayı, bilim ve teknolojiyi kent hayatında insanların yaşam kalitesini artırmada kullanmayı hedeflediğini anlatan Kaymakam Cemil Sarıoğlu, bunları yaparken doğayı korumanın ve bu hedeflerin doğru harmanlanmasının önemli olduğuna işaret etti.

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk de, Sakin Şehir unvanı almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi, "Cittaslow ilçemizin geleceği için çok önemliydi. Yerel kalkınmaya çok büyük bir destek vereceğini biliyoruz. Cittaslow unvanı bozulmamış dokumuzun, tarihimizin, folklorumuzun, yöresel kültürlerin tanıtabileceği ve birbirleriyle bağlarını güçlendirebileceği bir platform olacak. Herkesi, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olan Sakin Şehir Şavşat'a bekliyoruz" diye konuştu.

ŞAVŞATTA BAYRAM HAVASI

Bu arada Sakin Şehir unvanı ilçede adeta bayram havası estirdi. Şavşat'ın her yönüyle çok güzel ve farklı olduğuna işaret eden yöre sakinleri, "Şavşat'ta her şey güzel. Yemeklerimiz, türkülerimiz, doğamız, suyumuz ve havamız farklı ve özel. Örf, adet ve geleneklerimiz bambaşka. Sakin Şehir unvanı ile artık bütün değerleri yaşatmamız ve korumamız gerekiyor. Bu unvan bir kentin, dünyada binlercesinden farklılaştırılmasıdır" diyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler. - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakin Şehir Unvanı Şavşat'ta Bayram Havası Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement