Sakinşehir Seferihisar Barış Nağmeleri ile Yankılandı - Son Dakika
Yerel

Sakinşehir Seferihisar Barış Nağmeleri ile Yankılandı

Sakinşehir Seferihisar Barış Nağmeleri ile Yankılandı

"Sakinşehir" Seferihisar'da devam eden Kültürler Buluşmasında sahneyi Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği aldı.

16.09.2014 12:37  Güncelleme: 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Sakinşehir" Seferihisar'da devam eden Kültürler Buluşması'nda sahneyi Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği aldı. Gecede, tüm Seferihisarlılar hep birlikte Türkiye'ye barışın ne kadar kolay olduğunun mesajını gönderdi.

Seferihisar Belediyesi ve ilçedeki hemşehri dernekleri ortaklığıyla gerçekleşen Kültürler Buluşması Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği tarafından düzenlenen geceyle devam etti. Güneydoğulular geceye katılanlara yöresel yemekleri Keledoş ve Künefe ikramı yaptı.

Geceye İlçe Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Genç, İzmir Ağrılılar Dernek Başkanı Hasan Karabağ, Narlıdere Ağrılılar Dernek Başkanı Hasan Göztepe, İzmir Doğu ve Güneydoğu İlleri Dernek Başkanı Doğan Bayram, İzmir Liceliler Dernek Başkanı Ömer Baltaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Program öncesi misafirlere hoş geldiniz konuşması yapan Seferihisar Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği Başkanı Orhan Yüce; "Bu etkinlik sayesinde birlik, beraberlik, barış içerisinde toplumsal kaynaşmayı yaşıyoruz. Bu işe öncülük eden, farklı kültürleri bir araya getiren, dürüst, samimi, ötekileştirmeyen Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

BU ÇAĞ KÜLTÜRLERİN YOK EDİLDİĞİ BİR ÇAĞ

Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Bu çağ kültürlerimizin yok edildiği bir çağ. Onun için öncelikle kültürümüze sahip çıkmak istiyoruz. Biliyoruz ki farklı kültürler zenginleşme nedenidir. O nedenle zenginliğimizi her defasında bir kez daha keşfediyoruz. Ne kadar zengin, ne kadar güçlü olduğumuzu her seferinde bir kere daha keşfediyoruz. Bu buluşma bu nedenle düzenlenen bir buluşmadır. Tüm Seferihisarlılara çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız iyi ki buradan tüm Türkiye'ye bu barış ve bir arada yaşama mesajını birlikte gönderiyoruz" dedi.

Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik; "Çok güzel, çok keyifli anlar yaşıyoruz. Her derneğimiz kendi yöresine özgü güzellikleri sergiliyor. Bu birlik beraberlik herkese örnek olsun" diye konuştu. Seferihisar Doğu ve Güneydoğu Anadolulular Birliği Başkanı Orhan Yüce, ilçe protokolü ve dernek başkanlarına gecenin anısına plaket vererek gecenin ölümsüzleşmesini sağladı.

Program Yeliz Gök konseri, Bitlis Halk Oyunları Ekibi gösterisi, İbrahim Güzelses, Ozan Sayın ve Gurup Mevce konserleriyle tamamlandı. Seferihisar Kültürler Buluşması Karadenizliler, Tokatlılar ve Ahıska Türkleri geceleriyle devam edecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakinşehir Seferihisar Barış Nağmeleri ile Yankılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement