Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödül Töreni - Son Dakika
Güncel

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödül Töreni

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Girişimci mezunlarımız kendi işlerini kuran, kendi işlerini yapan, Sakıp Bey'i örnek alan, sınırsız düşünen girişimciler olarak, Türkiye ve dünya ekonomisine katkıda bulunmaya başladılar.

11.04.2016 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Girişimci mezunlarımız kendi işlerini kuran, kendi işlerini yapan, Sakıp Bey'i örnek alan, sınırsız düşünen girişimciler olarak, Türkiye ve dünya ekonomisine katkıda bulunmaya başladılar." dedi.

Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine her yıl düzenlenen, "Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri", bu yıl "Türkiye'de Yeni Merkezler: Kentlerde Ekonomi, Eğitim, Sanat ve Barış" konusunda verildi.

Sabancı Center'da gerçekleştirilen "2016 Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü ve Anma Töreni"ne katılan Güler Sabancı, Sakıp Sabancı'yı ve Sabancı Üniversitesinin serüvenini anlattı.

Güler Sabancı, Sakıp Sabancı'nın vefatından bu yana 12 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Sakıp Sabancı'yı tanıyan, tanımayan herkesin ilk aklına gelen, onun Türk halkı tarafından çok sevilen, samimi, açık yürekli, pozitif, yapıcı ve sağduyulu kişiliğidir. Ülkesini çok seven birisiydi. Türkiye'nin her zaman çok daha ileriye gideceğine, çok daha iyi bir geleceği olacağına inanırdı." diye konuştu.

"Mezunlarımız, uluslararası şirketlerde yöneticilik yapıyor"

Güler Sabancı, ailenin, Sakıp Sabancı liderliğinde bir dünya üniversitesi kurma hayaliyle yola çıktığını belirterek, önce bir arama konferansı, arkasından da tasarım komiteleriyle Türkiye yüksek öğrenimine fark getirecek bir üniversite kurduklarını söyledi.

Sakıp Sabancı'nın, bu kuruluş yolculuğu ve çalışmaları boyunca kendilerini gönülden desteklediğini anlatan Sabancı, "Hep yanımızda oldu. Farklı bir şeyler yapma cesaretini verdi. Dolayısıyla, Sabancı Üniversitesi bugüne geldi. Sevindiricidir ki üniversitemiz hem Türkiye yüksek öğrenimine bir fark getirdi, hem de dünya üniversitesi olma yolunda önemli adımlar attı. Bugün henüz 20 yaşında olan üniversitemizin mezunları, dünyanın birinci lig üniversitelerinde doktora çalışmaları yapıyorlar. Yine üniversitemizin mezunları, çok başarılı uluslararası şirketlerde yöneticilik görevlerine gelmeye başladılar. Girişimci mezunlarımız kendi işlerini kuran, kendi işlerini yapan, Sakıp Bey'i örnek alan, sınırsız düşünen girişimciler olarak, Türkiye ve dünya ekonomisine katkıda bulunmaya başladılar." değerlendirmesinde bulundu.

"Birinciliği kaptırmamaya çalışıyoruz"

Sabancı Üniversitesinin, son 4 yıldır Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının girişimcilik ve yenilikçilik konusundaki sıralamasında ilk sırada yer aldığını ifade eden Sabancı, birinciliği kaptırmamaya çalıştıklarını anlattı.

Üniversite olarak son yıllarda, uluslararası sıralamalara girmeye başladıklarına dikkati çeken Sabancı, "Önemli yerlerdeyiz ama daha alacak yolumuz var, bunu da biliyoruz. Sakıp Sabancı çok hoşgörülü bir insandı, yaratıcılığa da hayrandı ve yaratıcılığı hep destekledi. Hoşgörü, başarıda insanı ve vizyonu sınırsız kılan bir olaydır. Son yapılan dünya çapında bir araştırmada, 3T 'Technology, Talent ve Tolerance', yani, 'Teknoloji, Yetenek ve Hoşgörü' olmadan yaratıcılığın olmayacağını söylüyor. Biz de buna yürekten inanıyoruz. Kurucu Rektörümüz Rahmetli Tosun Terzioğlu Hocamızla, Sakıp Bey'in vasiyetini yazarken beraberdik. Sakıp Bey, Tosun Bey'e sordu, 'Hocam üniversite için hangi konuda bir ödül vasiyet etmeliyim?' dedi. Tosun Bey, her ne kadar kendisi matematikçi olsa da, kendisine bunun sosyal bilimler dalında olması gerektiğini ve sebeplerini izah etti. Sakıp Bey, 'Tamam öyleyse hocam' dedi, vasiyetin o kısmını birlikte yazdılar." ifadelerini kullandı.

Gelecek yılın ödülleri "Gündelik Yaşamda Türkiye Kökenli Avrupalılar" konusunda verilecek

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü'nün bir yıllık bir çalışma süreci ile belirlendiğini anımsatan Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve İstanbul Politikalar Merkezinin ortak yürüttüğü bu süreçte başvuruların uluslararası bir jüri tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Güler Sabancı, gelecek yıl ödüllerin "Gündelik Yaşamda Türkiye Kökenli Avrupalılar" konusunda verileceğini bildirerek, ödülleri kazanacak isimleri şimdiden tebrik ettiğini belirtti.

Tekeli, Gündoğan ve Şahin ödül aldı

Sabancı'nın konuşmasının ardından, ödül töreni başladı. Ödülün bu yılki jüri başkanı Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ayşe Parla da ödülün gerekçeli kararlarını açıkladı.

"Türkiye'de Yeni Merkezler: Kentlerde Ekonomi, Eğitim, Sanat ve Barış" konulu ödüller kapsamında, Jüri Özel Ödülü'ne bu yıl Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi İlhan Tekeli layık görüldü.

Tekeli ödülünü, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker'den aldı. Eşit ağırlıklı verilen iki "Makale Ödülü"ne ise "Şehir Merkezi Kavramını Yeniden Düşünme" başlıklı makalesiyle Cornell University'den Azat Zana Gündoğan ve "Köpekler ve Karavan" başlıklı makalesiyle Florida Üniversitesi'nden Emrah Şahinlayık görüldü.

Makale ödülü sahipleri, ödüllerini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Nihat Berker ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Sevil Sabancı'dan aldı.

Törende, ünlü Türk bestecilerin eserlerinin icra edildiği bir konser de verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı
    16:34 Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan tırda hasar oluştu. Tevfik Acar'ın (47) kullandığı I 21 ES yabancı plakalı hurda yüklü tırın motor kısmından Ulubel mevkisinde duman çıkmaya başladı. Aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucunda tırda hasar meydana geldi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi
    16:33 Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi

    Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali düzenlendi. Festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve kavrulan helvalar katılımcılara dağıtıldı. Vali Cahit Çelik, festivalde yaptığı konuşmada köyün turizm potansiyelini geliştirmek için adımlar atacaklarını belirtti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise köyün Niğde için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerleri yaşatmanın önemine dikkat çekti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.


Advertisement