Sakız Adası'nda Türk Düğünü - Son Dakika
Yerel

Sakız Adası'nda Türk Düğünü

Sakız Adası\'nda Türk Düğünü

Türklerin komşu kapısı yaptığı Yunanistan’ın Sakız Adası, bu kez bir Türk düğününe sahne oldu.

07.09.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türklerin komşu kapısı yaptığı Yunanistan'ın Sakız Adası, bu kez bir Türk düğününe sahne oldu.

15 yıl önce tanışan,4 yıl önce de İzmir'de nişanlanan Emre Tuna - Serpil İzmirli çifti 23 Ağustos'ta Ankara Çankaya'da kıyılan nikahlarının ardından 7 Eylül'de de Yunanistan'ın Sakız Adası'nda düğün yaptılar. Düğün için Çeşme - Sakız arası sefer yapan Ege Birlik firmasına ait Çeşme Ekspres gemisi kiralandı. Adanın narenciye bahçeleriyle ünlü Kambos bölgesindeki tarihi bir konakta hizmet veren Riziko Airport Hotel &Restaurant'ta gerçekleşen düğüne, ekranlarda en son Adnan Menderes'in hayatını konu alan 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisinde seyirciyle buluşan ünlü sinema oyuncusu Mehmet Aslantuğ, FİFA kokartlı eski hakemlerden Serdar Çakman, TRT Ney Sanatçısı Ali Balakbabalar, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu ataşesi AlikiVrienniou ve eşi, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nden ataşe Eda Tuna başta olmak üzere İzmir, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Atina ve Almanya'dan gelen 100 kişilik davetli katıldı. Davetliler gece 03.00'e kadar gönüllerince eğlendiler. Ünlü sanatçı Mehmet Aslantuğ orkestranın Türkve Yunan ezgilerine eşlik ederken, FİFA kokartlı hakem Serdar Çakman ise geceye akerdeonu ile renk kattı.

THEODORE İLE EDA'YA TEŞEKKÜRLER

Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık bölümü mezun ve Liga Otelcilik ortağı olan damat Emre Tuna, gelin Serpil İzmirli ile çocukluk arkadaşı Berkay Pugar'ın vasıtasıyla tanıştıklarını belirterek, "Serpil'in ikizi Seçil ile can dostum Berkay arkadaştılar. İki yıl önce de evlendiler. 15 yıl önce hep birlikte buluştuğumuz Göcek'teki bir cafede tanıştığım Serpil'le arkadaşlığımız zaman içinde aşka dönüştü ve evlenmeye karar verdik. Nikahımız Ankara'da kıyıldı. Düğünümüzü farklı bir yerde yapalım diye düşündük. Atina Büyükelçiliği'nde ataşe olan kardeşim Eda Tuna Sakız Adası fikrini ortaya attı. Hepimiz bu konuda hemfikir olduk ve Sakız'da karar kıldık. Kız kardeşim Eda, Türklerin Sakız Adası'ndaki birinci tercihleri arasında olan Kyma Hotel sahibi Theodore Spordilis ile irtibata geçti. Her ikisi de düğün organizasyonu için büyük emek verdi. Zaten sürekli geldiğimiz ve sevdiğimiz bir ada olan Sakız'daki düğünümüz çok keyifli geçti. Türk ve Yunan ezgileriyle gece 03.00'e kadar eğlendik" diye konuştu.

BALAYI GÖCEK'TE 1 HAFTA TEKNE TURU

Celal Bayar Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu gelin Serpil İzmirli ise Emre ile Göcek'te 15 yaşındayken tanıştıklarını, İzmir'de nişanlandıklarını, Ankara'da nikahlarının kıyıldığını, Sakız Adası'nda da düğünlerinin yapıldığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Balayımızı da Göcek'ten denize açılacağımız dostumuz Kaptan Arif Kaya'nın teknesi Yücel S ile bir haftalık tekne turuyla yapacağız. Düğünümüzü Sakız Adası'nda yapmaktan çok mutlu oldum. Riziko Airport Hotel &Restaurant çok güzel bir ortam hazırlamış. Açık büfe hazırlanan yemekler de çok lezizdi. Gece boyunca hepimiz Türk ve Yunan ezgileriyle gönlümüzce eğlendik. Hatta bazı arkadaşlarımız müzik ara verdiğinde dahi müziksiz oynamaya devam etti. Sanatçı dostumuz Mehmet Aslantuğ da gecede zaman zaman bizlerle dans etti. Gecenin sürprizi ise dostumuz eski Hakem Serdar Çakman'ın, darbuka çalan ikizim Seçil'in kayınpederi, banka emeklisi Nurettin Pugar'aakerdon ile eşlik etmesiydi. Gün içinde konuklarımız Ege Birlik firmasından özel kiraladığımız Çeşme Ekspres gemisiyle geldiler. Yarın hep birlikte ada turu yapacağız. Akşam gemisiyle de konuklarımızın büyük çoğunluğu İzmir'e geri dönerken bir kısmı ise Sakız'da kalıp adayı daha yakından keşfedecekler.

SAKIZ ADASI DOĞRU BİR SEÇİM

Geceye katılan Mehmet Aslantuğ kendisinin denizci olması nedeniyle Yunan adalarını yakından tanıdığını, bir Türk düğünü için Sakız Adası'nın tercih edilmesinin davetliler açısından hoş bir sürpriz olduğuna dikkat çekerek, genç çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi.Serdar Çakman ise Sakız Adası'na ilk kez geldiğini, iki yakanın ortak insanları olarak gençlerin düğün için burayı tercih etmiş olmaları nedeniyle kendilerini kutladığını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakız Adası'nda Türk Düğünü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement