Saklı Cennet" Kabaceviz Şelaleleri'nde Görsel Şölen - Son Dakika
Yerel

Saklı Cennet" Kabaceviz Şelaleleri'nde Görsel Şölen

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Kabaceviz köyü yakınlarında yer alan ve köyle aynı isme sahip şelale doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

27.12.2015 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Kabaceviz köyü yakınlarında yer alan ve köyle aynı isme sahip şelale doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Ulaşımı bir hayli zor olan şelaleler, ziyaretçilerine görsel şölenin yanı sıra doğa yürüyüşü, dağcılık, piknik ve foto safari gibi pek çok imkan sunuyor.

Üç aşamalı şelalelerin birleşiminden oluşan Kabaceviz Şelaleleri'nin ikinci kademesinde bulunan şelale ise 60 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en büyük şaleleri arasında gösteriliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada Çarşamba ilçesi sınırlarında yer alan Kabaceviz Şelaleleri'nin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Şelalelerin ziyaretçilerine adete "saklı cennet" hissi uyandırdığına dikkati çeken Ünal, "Şelaleler üç aşamalı görsellik sunmaktadır. Su düşümüne sahip şelalelin alt ve üst kısmına ulaşım kolay olsa da orta kısmına ulaşmak pek kolay değil. Şelale, bu haliyle doğa yürüyüşü, dağcılık gibi doğa sporları için uygun fırsatlar sunuyor" dedi.

Kabaceviz Şelaleleri'nin doğa severlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında geldiğini vurgulayan Ünal, şelaleler kadar çevresinde yer alan orman ve bitki örtüsünün de ayrı bir güzellik sunduğunu kaydetti.

Samsun'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sunduğu doğal güzellikleriyle de turizmde iddialı olduğuna işaret eden Ünal, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken şelalelerin bunlar arasında yer aldığını, korunup gelecek kuşaklara aktarılmasının önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saklı Cennet' Kabaceviz Şelaleleri'nde Görsel Şölen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement