Saklıkent Kanyonunda Arama Çalışmaları Tekrar Başladı - Son Dakika
Yerel

Saklıkent Kanyonunda Arama Çalışmaları Tekrar Başladı

Saklıkent Kanyonunda Arama Çalışmaları Tekrar Başladı

Seydikemer'deki Saklıkent Kanyonunda yağan yağmur sonrası oluşan selde kaybolduğu belirlenen kişinin bulunması için arama çalışması başlatıldı.

21.07.2014 01:06  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda yüksek kesimlere yağan yağmur sonrası oluşan selde kaybolduğu saptanan bir kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.

Kanyonda mahsur kalan turistleri kurtaran ekiplere arkadaş grubuyla gelen Ömer Özcan'ın kayıp olduğu anlaşıldı. Özcan'ın, tedavi amaçlı gönderilmiş olabileceği üzerine ilçedeki hastaneler kontrol edildi.

Hastanede olmadığı bilgisi üzerine Özcan'ın bulunması için Saklıkent Kanyonu'ndaki rafting turu düzenleyen bir firma tarafından şişme botlarla Karaçay Nehri'nde arama çalışmasına başlandı.

Özcan'ın bulunması için bölgeye sevk edilen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) de Karaçay Nehri çevresinde arama yapıyor.

Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Elmalı yaylasında etkili olan sağanak nedeniyle Saklıkent Kanyonu'ndaki su seviyesinin yükseldiğini söyledi.

Kanyona grup halinde giren vatandaşların su debisinin artmasıyla yüksek kayalara sığındığını kaydeden Köken, sel sularına kapılan bir kişinin hayatını kaybettiğini, mahsur kalan 46 turistin kurtarıldığını belirtti.

Köken, sel sularına kapılan vatandaşları ilk aşamada kanyondaki görevlilerin kurtardığını ifade ederek, daha sonra bölgeye sevk edilen itfaiye, UMKE ve AKUT ekiplerinin mahsur kalanları kurtardığını anlattı.

Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda yüksek kesimlere yağan yağmur sonrası oluşan selde 1 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Mahsur kalan 46 kişi kurtarılmıştı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saklıkent Kanyonunda Arama Çalışmaları Tekrar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement