Salcano Alanya Takımı Sporcusu Mels, Dünya Kupasını Kazandı - Son Dakika
Spor

Salcano Alanya Takımı Sporcusu Mels, Dünya Kupasını Kazandı

Salcano Alanya Takımı Sporcusu Mels, Dünya Kupasını Kazandı

Türkiye'nin tek uluslararası dağ bisikleti takımı Salcano Alanya'nın Belçikalı sporcusu Fabrice Mels, UCI Dağ Bisikleti Dünya Kupası'nı kazanarak şampiyon oldu.

23.08.2014 16:43  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salcano Alanya'nın Belçikalı sporcusu Fabrice Mels'in, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Dağ Bisikleti Dünya Kupası'nda şampiyon olduğu bildirildi.

Türkiye Spor Yazaları Derneğinden (TSYD) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin tek uluslararası dağ bisikleti takımı Salcano Alanya'nın Belçikalı sporcusu Fabrice Mels, Fransa'nın kayak merkezlerinden Meribel'de koşulan UCI Dağ Bisikleti Dünya Kupası'na katıldı.

Mels, XCE eliminator kategorisinin son ayağını kazanarak, topladığı puanlarla dünya kupası lider forması ile sezonu şampiyon tamamladı.

Norveç'te 2 Eylül'de yapılacak dünya şampiyonası öncesi büyük moral kazanan Mels, yaptığı yazılı açıklamada, kendisine destek olan başta ailesi olmak üzere, antrenörü, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano Alanya'nın yöneticilerine teşekkür etti.

Lider formasını Salcano ailesine armağan ettiğini açıklayan Mels, açıklamasında, "2 Eylül'de Norveç'te koşulacak dünya şampiyonasını kazanmak için de elimden geleni yapacağım" ifadesini kullandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı ve Dünya Bisiklet Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Emin Müftüoğlu ise yaptığı yazılı açıklamada, aynı zamanda UCI Dağ Bisikleti Komisyon Başkanı olduğunu hatırlattı. Müftüoğlu, Alanya ve Türkiye'den bir takımının sporcusunun bu başarıyı elde etmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Müftüoğlu, açıklamasında, "Salcano Alanya'nın sporcusuna ödül vermek de benim için güzel bir duygu oldu" ifadesini kullandı.

Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül de başarısından dolayı Fabrice Mels'i kutladı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Salcano Alanya Takımı Sporcusu Mels, Dünya Kupasını Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement