Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali Bugün Gerçekleşen Etkinliklerle Başladı - Son Dakika
Güncel

Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali Bugün Gerçekleşen Etkinliklerle Başladı

Bisiklet Köyü Buluşması'nın organizasyon direktörü Abdullah Güney: "BEŞİNCİSİNİ DÜZENLEDİĞİMİZ BİSİKLET KÖYÜ'NÜN AMACI DAHA FAZLA İNSANA BİSİKLETİ SEVDİRMEK" Serkan KORKMAZER, Nevşehir-DHA Türkiye bisiklet sporunun en büyük buluşmalarından olan Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali bugün gerçekleşen yarışlarla başladı.

09.09.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisiklet Köyü Buluşması'nın organizasyon direktörü Abdullah Güney: "BEŞİNCİSİNİ DÜZENLEDİĞİMİZ BİSİKLET KÖYÜ'NÜN AMACI DAHA FAZLA İNSANA BİSİKLETİ SEVDİRMEK"

Serkan KORKMAZER, Nevşehir-DHA

Türkiye bisiklet sporunun en büyük buluşmalarından olan Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali bugün gerçekleşen yarışlarla başladı.

Festival,13 Eylül 2015 tarihine kadar Kapadokya'da devam edecek. 5 gün boyunca yüzlerce bisikletlinin katılacağı festival kapsamında yol ve dağ bisikleti branşlarında hem amatör hem yarışmacı bisikletçilere yönelik dört farklı etkinlik yer alıyor.

Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamında yer alan etkinlikler ve tarihleri şöyle:

-Bisiklet Köyü Buluşması : 9-12 Eylül, Rekreasyonel bisiklet turu

-Kapadokya Dağ Bisikleti Etap Yarışları: 11-13 Eylül, Uluslararası MTB yarışmaları (lisanslı sporcular)

-Veloturk Gran Fondo: 12 Eylül, Amatör yol bisikleti yarışmaları (Kısa ve Uzun parkur)

-Dağ Bisikleti Eliminatör yarışı,: Her seride 4'er bisikletli ile eleme yarışı ((lisanslı sporcular)

Festivaldeki yarışlar ve gerçekleşecek etkinlikler hakkındaki detaylı bilgiler ise şu şekilde:

Olimpiyat Puanlı UCI MTB Etaplı Yarışması

Festival kapsamında S2 kategorisinde Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takvimine kayıtlı ve Olimpiyatlara katılmak için sporculara puan veren Dağ bisikleti Etaplı Yarışması yer alıyor. Üç gün üç etaptan oluşan müsabaka; Bireysel zamana karşı (XCT), noktadan noktaya (XCP) ve olimpik dağ bisikleti yarışmalarından oluşuyor (XCO). Kapadokya 2007 yılında Türkiye'de ilk Dağ Bisikleti Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığı günden bu yana Dünya bisikletinin gözde dağ bisikleti parkurları arasında yer almayı başarmıştı. 30'u aşkın yabancı sporcunun kayıt yaptığı MTB etaplı yarışlarına 200'ün üzerinde sporcu katılıyor.

Türkiye'nin İlk Gran Fondo Yarışması

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Veloturk Gran Fondo yarışları iki ayrı parkuruyla yol bisikleti tutkunlarının merakla beklediği bir diğer etkinlik. Festival kapsamında en yoğun katılımın gerçekleşmesi beklenen "Veloturk Gran Fondo" bir amatör yol bisikleti yarışması.420 bisikletçinin kayıt yaptığı 90 km uzunluğundaki uzun parkur Ürgüp'ten başlayarak 2200 m yükseklikte tırmanış finişi ile Erciyes Dağı'nda sona erecek. Ürgüp şehir merkezinde başlayarak aynı yerde sona erecek 47 km uzunluğundaki kısa parkurun güncel katılımcı sayısı ise 170 olarak kaydedildi. Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamında Veloturk Gran Fondo yarışları 2000 çocuğa 2000 bisiklet projesine destek için katılımcıları kayıt olmaya davet etti.

Festivaldeki bir diğer etkinlik olan Bisiklet Köyü Buluşması'nın organizasyon direktörü Abdullah Güney etkinlikler öncesi DHA'ya açıklamalarda bulundu :

"BEŞİNCİSİNİ DÜZENLEDİĞİMİZ BİSİKLET KÖYÜ'NÜN AMACI DAHA FAZLA İNSANA BİSİKLETİ SEVDİRMEK"

"Kapadokya bisikletseverler için çok güzel bir bölge"

"Katılım da yaş sınırı yok ve tur amaçlı geziler yapacağız"

"Katılım her yıl artıyor"

"Etkinliğimiz ile güzel dostluklar geliştiriyoruz"

"Bisiklet Köyü Buluşması'nın bu yıl beşincisini yapıyoruz. Biraz daha kapsamlı yaptık bu yıl. Kapadokya Bisiklet Festivali toplam 1200 kişinin katılacağı dört tane etkinlikten oluşuyor. Bisiklet Köyü Buluşma'mız bunun bir parçası. Şu ana kadar kayıtlı olanlardan 300 kişilik bir katılım bekliyoruz,bu biraz daha artabilir son dakikalarda. Zorluk dereceleri birbirinden farklı dört günlük bir parkurumuz var,toplamda 200 kilometre yol yapacağız bisikletlerle. Bisiklet Köyü'nün amacı,daha fazla insana bisikleti sevdirmek ve Kapadokya'yı onlara göstermek,Kapadokya çok güzel bir bölge bisiklet için. Birçok yerde adı da geçiyor. Örneğin,en güzel dağ bisiklet parkuları burada. Bizimki,biraz daha yarış değil de tur amaçlı. Gezimiz bütün günü kapsıyor. Dediğim gibi 45 ile 60 kilometre arasında yol yapıyoruz. Yaş sınırı yok,yarış da değil onu tekrar belirtelim."

Her geçen yıl katılımın arttığını belirten Güney, katılım için bu yıl belirledikleri limiti ise tamamladıklarını söyledi,"Katılım artıyor,organizasyon profesyonelleşti. İlk yıl yetmiş kişi ile başladık,bu ilk yılımızda öyle bir düşünceydi. Yıllar içerisinde 200-250 bu yıl 300'de limit yaptık ve bunu tamamladık ki şu anda 300 katılımcımız var."

Bu tür organizasyonların Türkiye'nin birçok yerinde gerçekleştiğini söyleyen Güney,bu organizasyonları ekleme yaparak geliştirdiklerini belirtti,"Bu tür organizasyonlar Türkiye'nin birçok yerinde yapılıyor. Her şehir kendi güzel parkurlarını çıkarıyor ve bisikletseverleri davet ediyor. Biz,onlardan da örnek aldık ve kendimizde çok ekleme yaptık üzerine,yani Türkiye'nin her yerinde var."

Kapadokya parkurlarının dünyadaki diğer parkulara göre avantajlı olup olmadığına dair soruya ise,"Kapadokya'da 2007' de Dağ Bisikleti Avrupa Şampiyonası yapıldı ve o yıllarda açıkladılar,dünyada önemli bölgelerden birisi dağ bisikleti için. Burasının görsel güzelliği çok fazla,tarihi özellikleri var gelen insanlar sıkılmadan tur yapabiliyor" şeklinde cevap verdi.

Yarın ilk günleri olduğunu ve sabah saat 10 civarı tura başlayacaklarını açıklayan Güney,sabah katılmak isteyenleri de programın içine dahil etmek istediklerini söyledi. Birkaç köyde mola vereceklerini ve köy meydanlarında,dinleneceklerini belirtti. Öğle yemeğini Avanos'ta yiyeceklerini söyleyen Güney, dönüşte Devrent Vadisi'ni gösterip, akşam üzeri kampa dönüş yapacaklarını açıkladı.

Köy Buluşmaları'nda halkın neler hissettiğini ve insanlar arasında gelişen diyaloglar,ilişkilerin nasıl olduğu hakkında sorduğumuz soruya ise,"Köylüler tabii şaşırıyor. 300 tane bisikletli arkalarında ambulans ve diğer arabaları görünce birden şaşırıyorlar ama sonra oturduğumuzda güzel dostluklar da oluyor. Merak edip soruyorlar. Bu tür festivallerden sonra bölgedeki bisiklet satışı patlıyor. Küçük çocukların hepsi bisiklet almak istiyor,özeniyorlar. Yani güzel diyaloglar var" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali Bugün Gerçekleşen Etkinliklerle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement