Saldanlı: Çalışan Personel İşini Kaybetmeyecek - Son Dakika
Güncel

Saldanlı: Çalışan Personel İşini Kaybetmeyecek

Merkezi Denizli'de bulunan Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, devralmaya hazırlandıkları Yatağan Termik Santrali'ndeki mevcut çalışanlarla yola devam edeceğini açıkladı.

29.11.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Denizli'de bulunan Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, devralmaya hazırlandıkları Yatağan Termik Santrali'ndeki mevcut çalışanlarla yola devam edeceğini açıkladı. Saldanlı, "Tesislerin gerçek sahibi olarak gördüğümüz çalışanlarımızla yola devam etmek hem şirketimiz ve hem de çalışanlarımız için en iyi seçenektir" dedi.

Yazılı açıklama yapan Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Bereket Enerji Grubu'nun, Türkiye'nin önde gelen grupları arasında yer aldığını belirtip, Ege bölgesinde elektrik dağıtımını gruba ait Aydem Elektrik Dağıtım ve Gediz Elektrik Dağıtım'ın yürüttüğünü belirtti. Saldanlı, grubun 2008 yılında Türkiye'nin ilk elektrik dağıtım özelleştirmesini üstlendiğini belirterek, "İzmir ve Manisa'nın da katılımıyla bölgemizdeki 5 büyük şehirde 4 milyondan fazla müşteriye hizmet sunmaktadır. Grup aynı zamanda Türkiye'de 22 şehirde enerji üretimi yapmakta olup, Nijerya'da da elektrik dağıtımı yapmakta ve yaklaşık 9 bin çalışanı istihdam etmektedir. Çatalağzı ve Yatağan Termik Santral İşletmelerinin Grubumuza devir süreci tamamlanmak üzeredir. Bu işletmelerde 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi çalışanlar ailemizin üyesi olacaklardır. Bu çalışanların ailemize katılacak olması grubumuz için memnuniyet verici olacaktır" dedi.

ÇALIŞANLAR İŞİNİ KAYBETMEYECEK

Saldanlı, daha önce Aydem ve Gediz özelleştirmelerinde de grubun tecrübe ettiğini ifade ederek, "İşletmelerdeki personelin tamamıyla çalışmayı arzu ediyoruz. Tesislerin gerçek sahibi olarak gördüğümüz çalışanlarımızla yola devam etmek hem şirketimiz ve hem de çalışanlarımız için en iyi seçenektir diye düşünüyoruz. İşletmelerde halen çalışmakta olan personelin işlerini kaybetmesi kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki, çalışanların değerini bilen bir şirketiz. Basit bir araştırma ile şirketimizin personel politikasının ne kadar şeffaf ve katılımcı olduğu öğrenilebilir. Çalışanların ve taşeron çalışanlarının yasal ve sendikal hakları ve güvenlikleri ile ilgili hassasiyetimiz bölgemizde iyi bilinmektedir. Elektrik dağıtımı işinde çalışanlar ve sendikalar ile karşılıklı olumlu bir iletişim ortamı sağlanarak defalarca toplu sözleşme imzalanmıştır. Önümüzdeki süreçte, bizimle devam etmek isteyenlerin veya kamuda kalmayı tercih edenlerin seçimleri, saygı ile karşılanacaktır. Her iki seçenekte de çalışanların herhangi bir hak kaybı olmayacaktır. Gediz ve Aydem'de olduğu gibi yasal hükümler dairesinde personelin talepleri kesinlikle göz önünde bulundurulacaktır. Netice itibariyle Yatağan ve Çatalağzı işletmelerini devralmanın yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Mevcut çalışanlarla birlikte yol alma kararlılığındayız. Elektrik dağıtımını olduğu gibi, elektrik üretimini de yüzü gülen, çalışma şartlarından memnun değerli çalışanlarımızla birlikte yapmaktan onur duyacağız" sözlerine yer verdi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Saldanlı: Çalışan Personel İşini Kaybetmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement